NIN da plati Stefanoviću 300.000 dinara

NIN da plati Stefanoviću 300.000 dinara Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar policije Nebojša Stefanović dobio je tužbu koju je podneo protiv NIN-a, zbog teksta "Nebojša Stefanović, glavni fantom iz Savamale", saznaje N1.

NIN treba da plati kaznu od 300.000 dinara nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda, i to sa kamatom od 29. novembra kada je presuda doneta,  potvrdio je za N1 Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a.

Ćulibrk je rekao da će NIN podneti žalbu na presudu, a ako bude potrebno podneče i Ustavnom sudu ili Evropksom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Suđenje po tužbi ministra unutrašnjih poslova Srbije protiv nedeljnika NIN počelo je i završeno je 29. novembra u Višem sudu u Beogradu.

Tada je najavljeno da će presuda biti objavljena do Nove godine.

Stefanović je tužio novinarku NIN-a Sandru Petrušić, glavnog urednika tog lista Milana Ćulibrka i NIN doo, zbog teksta objavljenog 16. juna ove godine, koji je bio i na naslovnoj strani tog nedeljnika.

Ministar je na suđenju rekao da si mu povređeni profesionalni ugled i čast, dok su Sandra Petrušić i Milan Ćulibrk rekli da nijednom rečju u tekstu nisu tvrdili da je Stefanović rušio objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već su govorili o njegovoj političkoj odgovornosti kao personifikaciji prvog čoveka policije.

Uloga medija je da ukazuje na probleme koje treba rešiti, rekao je Ćulibrk. Prema njegovim rečima, NIN bi tekst iz juna, zbog kojeg ga je Stefanović tužio, mogao u potpunosti da ponovi jer se ni posle sedam meseci nije odmaklo u rešavanju slučaja Savamala, što su strahovali da će se desiti kad je tekst objavljen.

Komentara 344

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gud Najt

Deja Vu. Vec vidjeno krajem 90tih, kada je Vucic bio ministar informisanja. Uostalom kao i mnogo toga drugog. Podrska za NIN.

12 0

nana

Samo napred NIN . Idite do kraja, sloboda izražavanja je SLOBODA izražavanja.

23 1

PROKOPIJE

Samo pisite komentare to njih naj vise boli,zato hoce da botovskim minusima te komentare obezvrede,ali jedan nas komentar vredi vise od sto njihovih minusa.

53 157

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo