Za završetak Hrama Svetog Save potrebno 19 miliona evra

Za završetak Hrama Svetog Save potrebno 19 miliona evra Izvor: REUTERS/Marko Đurica

Za završetak izgradnje Hrama Svetog Save na Vračaru potrebno je oko 19 miliona evra, od kojih je Rusija obezbedila donaciju od četiri miliona evra, rečeno je na godišnjoj skupštini Društva za podizanje Hrama Svetog Save.

Redovnoj 14. sednici skupštine tog društva prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, patrijarh Irinej i predsednik MK Group Miodrag Kostić, koji je i predsednik skupštine Društva.

"Za završetak izgradnje Hrama Svetog Save potrebno je oko 19 miliona evra, od čega je četiri miliona evra donacija Ruske federacije kojom će biti finansirano oslikavanje kupole", rekao je Kostić. 

On je dodao da će ostalih 15 miliona evra biti obezbeđeno donacijama članova Društva, Vlade Srbije i drugim donacijama, saopštilo je Društvo za podizanje hrama Svetog Save. Kostić je pozvao sve koji žele da se uključe u završetak radova da to i učine preko Društva ili putem donacija, navodi se u saopštenju. 

"Predviđeni rok za završetak svih radova na izgradnji Hrama je 2021, a radovi se odvijaju planiranom dinamikom", istakao je Kostić. 

Patrijarh Irinej je rekao da se danas naviše razgovaralo o izradi mozaika i da je "početkom proleća planiran početak radova na kupoli, a potom i na oltarskoj apsidi". 

U sklopu nastavka obnove Hrama, nedavno je predstavljena i maketa buduće dekoracije unutrašnjosti kupole površine 1.230 kvadratnih metara čiji se završetak planiran za kraj sledeće jeseni.

Komentara 58

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Hana

Lijepo...isto u Istambulu.

4 1

Plavi Turban

Pa on vise lici na dzamiju

8 5

DerKaiser

Preimenovati ga u inat-hram!!u inat komsiji çccccccx da imamo navjeci hram ,a ne bitno sto cemo bankrotirati i prositi sa strane...vcccvv

29 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo