Vučić zadovoljan obnovom iako nije obišao 1.000 objekata

Vučić zadovoljan obnovom iako nije obišao 1.000 objekata Izvor: Tanjug VIDEO

Bliži se kraj godine koji je premijer Aleksandar Vučić označio kao rok do kojeg će obići 1.000 škola i bolnica širom Srbije koje bi trebalo obnoviti. U tom naumu, priznaje i sam, nije uspeo, ali je zadovoljan kako obnova teče. N1 je to proverio u Medicinskoj školi u Valjevu, jednoj od prvih koje je premijer posetio.

Vučić je krajem marta posetio Medicinsku školu "Dr Miša Pantić", upozorivši tada na loše stanje toaleta u toj ustanovi. "Znate, za muškarce mogu da razumem da morate zbog higijene da koristite i čučavac i ne znam šta sve, ali nepristojno je za dame, a ovo je ženska škola", rekao je tada premijer.

U toaletu u kojem je bio premijer osam meseci kasnije stanje je nepromenjeno. Ali, kako kažu u školi "Dr Miša Pantić", Vučić je tada ušao u muški toalet, a njega nije bilo moguće priključiti na gradsku kanalizaciju, pa je novac za obnovu preusmeren.

"Iskoristili smo to da uradimo WC koji je predviđen za devojčice i koji ima više kabina“, objašnjava Aleksandar Maravić, direktor Medicinske škole u Valjevu.

Tako dame, što je i bila zamisao premijera, sada koriste toalet sa šoljama, dok su za gospodu i dalje rezervisani čučavci. I jedni i drugi, međutim, posle rekonstrukcije koja je tek nedavno privedena kraju više ne moraju da razmišljaju o tome da li će im tavanica pasti na glavu i hoće li dotrajali prozori izdržati još jednu zimu.

"Sve ono što je bilo predviđeno inicijalnim ugovorom je i urađeno“, ističe Maravić. “Komplet krov na starom delu zgrade. Urađena je kompletna zamena fasadne stolarije na celoj školi“, objašnava on.

Medicinska škola “Dr Miša Pantić“ u Valjevu bila je jedna od prvih stanica na premijerovom planiranom putu obilaska 1.000 škola i bolnica do kraja godine. Iako u njima posle 24. aprila nije tako često viđan, posao nije trpeo.

"Radimo ih 324, toliko smo uspeli novca da izdvojimo. Za sledeću godinu smo prebacili više novca i verujem da ćemo da uradimo više od toga, naš je cilj da uradimo 2.000 objekata“, ističe Vučić.

I pre osam meseci premijer je u Valjevu rekao da će Vlada predano raditi na obonovi škola i bolnica, da se nikada neće umoriti, ali da joj je za to potrebna pozitivna energija i podrška građana. Nema sumnje, biće potreba i podrška EU, jer je skoro trećina dosad renoviranih objekata finansirana novcem iz njenog Fonda solidarnosti.

Izvor: N1info

Komentara 48

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ratko

Treba znati da osnovni problem bolnica nisu WC-i, nego plate osoblja i oprema bolnica.

11 138

geras

neko ne govori istinu . ili direktor ove med. škole ili av, koji je ušao u muški toaelet, što je valjda i normalno, iznenadio se, a direktor kaže " tako dame, što je i bila zamisao av-a , koriste toalete sa šoljama..." a , zapravo nema nikakve veze, najvažbije je da konačno srbija ima pravog čoveka za ovu oblast, da ne kažem vrhovnog klozet-majstora.

34 116

vvk

Ahahah premijer nam odlucuje ko ce koristiti kakvu WC solju, sjajno! E, a vidi se koliko ih boli ova vest po broju bot-lajkova :)

25 151

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo