Neda Kurjački

Neda Kurjački

Novinarka/Reporterka

Diplomirala Istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Kada je pitaju kako je počela da se bavi novinarstvom odgovori: "Slučajno", ali sve manje veruje da je taj odgovor tačan.

Priliku da nauči šta je TV novinarstvo dobila kao deo mlade novinarske ekipe 2008. godine na Televiziji B92, koja je tada pokrenula prvi informativni kanal u Srbiji - B92 Info.

Bavila se svim temama koje staju u format televizijskih vesti od kulture do politike, baš tim redosledom. Oprobala se i u uređivanju kratkih vesti. Uređivala i vodila emisiju "Dopisnici bez granica".

Za jutarnji program “Dizanje” TV B92 uključivala se uživo izveštavajući o vremenskoj prognozi i različitim temama u kratkim intervjuima sa gostima. Za emisiju "POPodne" izveštavala o dešavanjima, kao i manje i više poznatim, a zanimljivim ličnostima iz sfere kulture i zabave.

Najponosnija na intervjue s francuskim piscem Frederikom Begbedeom i australijsko-meksičkim rediteljem Majklom Rouvom.

Jedno vreme bavila se odnosima s javnošću, radeći za Beogradsku kulturnu mrežu, Ustanovu kulture "Parobrod", "Mikser" festival, Noć muzeja i Festival nauke. Kroz taj posao upoznala brojne kolege iz drugih redakcija u Beogradu i Srbiji. Naučila kako ljudi van struke doživljavaju novinare.

Na televiziju se vratila na poziv iz redakcije emisije "Bulevar B92", gde se dugo tražila i na kraju pronašla kao autor TV priloga o gafovima srpskih političara.

Na N1 dolazi u januaru 2016. godine, na poziciju reportera u svom omiljenom jutarnjem programu "Novi dan". Zadovoljna što svakodnevno radi jednu od najuzbudljivih stvari u TV novinarstvu – uključenja uživo.

Smatra da ima sreću da radi s urednicima i novinarima koju poštuju standarde profesije i koji su posvećeni svom poslu.

Kada bi joj ponudili da uređuje Dnevnik, obrnula bi redosled priloga tako da počinje temama o društvenim fenomenima i kulturi, a politika bi bila na kraju. Veruje da bi mnogi gledaoci bili zadovoljni.