Han: Srbija da ojača rad institucija i usvoji zakone

Han: Srbija da ojača rad institucija i usvoji zakone Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Evropski komesar za proširenje Johanes Han kaže da je Srbija već preduzela značajne korake ka članstvu u EU i izrazio nadu da će nova poglavlja biti otvorena do kraja 2016. godine.


Han je u intervjuu za Novosti rekao da Srbija sada "treba da se kreće odlučno, ne samo u različitim poglavljima, već i u oblasti vladavine prava i u normalizaciji odnosa sa Kosovom".

On je rekao da je Evropska komisija već "pripremila teren" za sledeća poglavlja, dodajući da će Srbija morati da usvoji nove zakone i da ojača rad svojih institucija.

Govoreći o sporazumu Beograda i Prištine o telekomunikacijama, on je rekao da to predstavlja važan napredak koji može da doprinese poboljšanju života ljudi i normalizaciji odnosa.

Na pitanje da li Srbija treba da približi svoju politiku Evropskoj uniji kada je u pitanju Rusija, on je rekao da EU očekuje da se Srbija postepeno uskladi sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Unije. 

Tagovi: Johanes Han

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

VB

Ne znam kako ista mozemo postici ako ste ikada videli kako nam rade narodni izabranici i kako predsednica skupstine vodi jednu vaznu instituciju. Pri tom,vrhovni vozd staje na stranu svojih cak i kad nisu u pravu i odgovara mu da skupstina nema kvalitetnije (ruko)vodstvo

6 142

Alan ford

Nada se da ce neka poglavlja biti otvorena sledece godine. I uli optimizam

132 3

Gagan1

Usklađivanje spoljne politike sa EU će podosta zavisiti od izbora novog predsednika Srbije. A ne kažem da je i ova sadašnja spoljna politika naše zemlje pogrešna, mislim na vojnu neutralnost i balansirani odnosi i sa zapadom i sa istokom.

116 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo