Prestao da se bavi novinarstvom posle fizičkog napada

Prestao da se bavi novinarstvom posle fizičkog napada Izvor: N1

Urednik portala E-Vršac Aleksandar Čupić prestao je da se bavi novinarstvom pošto ga je u maju napao lokalni moćnik Milan Tikić, koji je i priznao da ga je udario kamionetom, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

"Od kada je Tikić pokušao da me ubije kamionetom, lečim se od post-traumatskog stresa. To je ostavilo posledice i na mene i na moju porodicu. Nisam više mogao da se bavim novinarstvom i napustio sam sve. Vlasništvo nad sajtom preneo sam na kolegu, ne želim da imam više nikakve veze sa novinarskim poslom. To je i najgora posledica napada na mene", rekao je Čupić UNS-u.

On je dodao da je odustao od krivične prijave protiv Tikića jer napad na njega nije bio klasifikovan kao pokušaj ubistva, već kao izazivanje opšte opasnosti i nanošenje lake telesne povrede, kao i da je pristao da se prema Tikiću primeni oportunitet.

"On je priznao napad na mene. To mi je bilo najvažnije. Zato sam pristao da se primeni oportunitet i nakon osam dana od napada Osnovno javno tužilaštvo me je obavestilo da je krivična prijava odbačena jer je on ispunio svoju obavezu. Čuo sam da je uplatio novac u humanitarne svrhe. Ja ću, ipak, podneti imovinsko-pravni zahtev i naknadu štete tražiti na sudu", rekao je Čupić.

Novinar Aleksandar Čupić bio je 5. maja na novinarskom zadatku u selu Parta kod Vršca sa kolegama iz Televizije opštine Kovačica.

"Na mene je tada kamionetom naleteo lokalni moćnik Milan Tikić. Video me je jer smo nedaleko od njegove kuće snimali prilog. Nisam na vreme uspeo da se sklonim, on me je kamionetom udario i odbacio nekoliko metara, zbog čega sam bio u bolnici na posmatranju. Nakon što me je udario, otišao je sa mesta napada, ne zaustavljajući se. O Milanu Tikiću sam mesec i po dana pre toga redovno pisao kako je u vezi sa političarima uzurpirao državno zemljište i o drugim njegovim nezakonitim radnjama, tako da je to, pretpostavljam, razlog napada", rekao je Čupić.

Tikiću je tada bio određen pritvor od mesec dana.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Čitaj kako piše

Razumem čoveka, ali ovako je taj lokalni moćnik postigao svoj cilj.

41 3

The Guy

Ma kakvi, nema toga u Srbiji. Pa jel ste čuli Gospodara juče?

113 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo