Milenović: Ako se Vučić kandiduje, možda ću i ja

Milenović: Ako se Vučić kandiduje, možda ću i ja Izvor: N1

Članica Saveta za borbu protiv korupcije u ostavci Miroslava Milenović kaže da bi joj bio izazov da učestvuje na predsedničkim izborima, ali samo ako bi se kandidovao i premijer Aleksandar Vučić.

Milenović je nedavno rekla da razmišlja o kandidaturi a u izjavi za Blic danas je naglasiila: “Interesovalo bi me ko će trčati ispred vladajuće stranke. Za mene bi bio veliki izazov bio da trči premijer, verovatno bih onda trčala i ja”.

Tačno godinu dana od kada je napadnuta u zgradi u kojoj živi, Milenović tvrdi da ju je “država napala”.

“Potpuno sam sigurna da je za nekim kafanskim stolom sa kockastim čaršafom doneta odluka da se ja malo smirim. To se desilo posle izveštaja o Diposu i tokom moje borbe da izveštaj o medijima ugleda svetlo dana” kaže ona.

Miroslava Milenović podseća na to šta joj se dogodilo 21. novembra 2015. godien: “Kada sam izašla iz lifta, primetila sam na merdevinama mladića koji je nešto petljao oko strujomera. Pitala sam ga šta radi, na šta je usledio udarac s leđa, naočare su mi odletele, zatim još jedan udarac i našla sam se na podu. Zadobila sam prelom nosne kosti i znala sam da neću prijaiti slučaj policiji, jer raniji slučaj koji sam prijavila nije bio rešen”.

Podseća da je prethodno bila praćena a da policija nije uzela materijal sa kamera niti je saslušala njene prijatelje koji su bila sa njom kada se to desilo.

Oba slučaja su ostala nerešena a Miroslava Milenović kaže da joj je kasnije na Fejsbuku zaprećeno da joj je mesto “nekoliko metara ispod zemlje”

Milenović za Blic kaže i da se u Srbiji nije osećala bezbedno pa je odlučila da prihvati poziv dve agencije za koje radi u inostranstvu. “Za ovih godinu dana u Srbiji sam provela manje od 60 dana”.

MUP: Milenović iznela niz neistina

MUP je povodom izjava Milenović reagovao saopštenjem u kom se navodi da je doskorašnja članica Saveta za borbu protiv korupcije iznela niz neistina na račun rada pripadnika MUP-a i dodaje da je preduzeto sve kako bi napadači bili identifikovani.

"Milenovićeva je izjavila kako njeni prijatelji nikada nisu saslušani, niti su izuzete kamere radi rekonstrukcije događaja, što je apsolutna neistina", navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da je članica Saveta napad prijavila medijima umesto policiji, da je odbijala svaku saradnju. Navodi se da je tek posle "više pokušaja, insistiranja i moljakanja" policijski službenik PU za grad Beograd uspeo je da stupi u kontakt sa Milenović.

"Milenovićeva nije mogla da opiše lice koje se nalazilo na merdevinama, kraj strujomera, kao ni drugo lice za koje misli da je udarilo. Detaljno je opisala samo merdevine. U razgovoru je ukazala da ima oteklinu iznad levog oka, oteklinu korena nosa sa ogrebotinom, kao i oteklinu na levoj strani jagodične kosti. Tom prilikom je izjavila da je bezpredmetno to fotografisati, jer postoje ljudi koji su je videli posle napada koji o tome mogu da posvedoče", navodi MUP.

Dodaje se da je policija obavila razgovor sa vlasnicima i korisnicima zgrade, radnicima Elektrodistribucije, Lekarske komore Beograda, menjačnice, turističke agencije, kao i preduzeća koja se takođe vode na navedenoj adresi.

"Pripadnici MUP-a razgovarali su i sa predsednikom kućnog saveta. Nikome od njih nisu bili poznati bilo kakvi detalji navedenog napada, niti im je poznato da je bilo ko izvodio radove na električnim instalacijama", saopštio je MUP.

"Policijski službenici izvršili su kontrolu svih objekata i radnji u neposrednoj blizini i izuzeli više video zapisa, na kojima pregledom nisu uočena lica koja bi mogla biti izvršioci napada na Miroslavu Milenović. Pripadnici policije time su završili svoj rad po nalogu tužilaštva, kome je prosleđen detaljan izveštaj", zaključuje se u saopštenju.

Miroslava Milenović je pre nekoliko dana podnela ostavku u Savetu za borbu protiv korupcije. “Mnogo dugo razmišljam o ostavci, prvenstveno zato što su se iscrpeli svi mehanizmi. U najnovijem izveštaju Evropske komisije pominje se da Vlada treba da uvaži preporuke svog Saveta, to je teška sramota. Savet postoji, pišemo neke izveštaje, dajemo neke preporuke i mediji to ne prenose. Tokom četiri godine moji predlozi nisu konstatovani. Ali, ja se nisam umorila. Mislim da je potrebna promena sistema. Nadala sam se da je bolji život moguć tako što će se uvažiti preporuke nezavisnih tela, da ćemo moći da popravimo nešto. Nažalost, nisam uspela"

Komentara 28

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Старац Фочо

Људи моји, докле више четке и метле, уозбиљите се мало.

429 0

Milka

Ovo mi sve deluje ko neka sprdacina oko kandidata za predsednika, tako smo to dozivljavali i sa vojvodom Nikolicem,pa smo zglajznuli u zivo blato.

14 235

bohor

nemojte gospodjo molim Vas....razvodnicete glasove opozicije

396 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo