Astana dobila Ulicu Nikole Tesle

Astana dobila Ulicu Nikole Tesle Izvor: Tanjug / Vlada Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustovao je u Astani otvaranju Ulice Nikole Tesle i tom prilikom ocenio da je velika čast što je jedna ulica u prijateljskoj zemlji dobila ime našeg najvećeg naučnika.

Premijer Srbije je istakao da je Kazahstan želeo da predstavi svom narodu najvećeg srpskog naučnika svih vremena, podsetivši da je nedavno u Beogradu otkriven spomenik najvećem kazaškom pesniku Žambilu Žabajevu. 

Sumirajući utiske na kraju posete Kazahstanu, Vučić je rekao da je Srbija u toj prijateljskoj zemlji otvorila brojna vrata za buduće poslove, saopštila je Vlada Srbije.

Prema njegovim rečima, radi se o novom putu koji je do sada bio nepoznat za nas, pri čemu bi uspostavljanje novih avio-letova značilo još bolje i bliže odnose između dve zemlje. 

Premijer je naglasio da je za nas od izuzetnog značaja ekonomski aspekt, s obzirom da istok Evrope i Balkan postaju najbolje mesto za privredni rast u Evropi. 

S tim u vezi Vučić je rekao da Srbija ima dobre šanse da i naredne godine ostvari privredni rast veći od tri procenta, zahvaljujući čemu će građani osetiti boljitak. 

Premijer je kazao da je Srbija do sada rešavala probleme iz prošlosti i ocenio da veruje da je to sada prošlo.

Izvor: N1/Tanjug

Komentara 25

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Snežana

Ovo je prvi put da čujem da je jedna ulica dobila ime po našem naučniku. To je odlično.

77 2

Gari

Velika je čast da se imenom našeg velikog naučnika nazove jedna ulica u Kazahstanu...ovo samo potvrđuje da su odnosi izmedju Srbije i Kazahstana napredovali .

89 3

zola

Još bolja vest je daje Srbija hit vest u međunarodnim krugovima zbog svoje politike i rukvodstva koji je vodi.

1 87

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo