Profesori optužuju direktora za mobing, on se dopisuje

Profesori optužuju direktora za mobing, on se dopisuje Izvor: N1

Sindikat i deo nastavnog osoblja Visoke poslovne škole iz Blaca optužuje direktora Ljubišu Milačića za urušavanje ugleda škole i mobing prema zaposlenima koji se s njim ne slažu. Direktor na optužbe odgovara saopštenjem u kojem zaposlene optužuje za opstrukciju i širenje dezinformacija.

Ljubiša Milačić je brat rektora univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, za koga nezadovoljni profesori tvrde da sada upravlja i njihovom školom.

U Toplički Kembridž, jedinu visokoškolsku ustanovu u Blacu, pozvali su nas zaposleni koji kažu da je malo upisanih studenata, da je prekinuta saradnja sa školama u inostranstvu i privrednim subjektima, da se zaposleni premeštaju na druga radna mesta suprotno zakonu, da procedura za akreditaciju ove visokoškolske ustanove kasni i da su svi problemi počeli pre godinu i po dana, kada je u Blace stigao novi direktor.

"Od momenta kada je došao na mesto direktora nije se bavio svojim poslovima, već time ko je za njega a ko protiv njega. Uopšte se nije bavio problemima rukovođenja jednom visokoobrazovnom institucijom koja traje 60 godina", kaže za N1 predsednik sindikata Goran Perić.

Ko je protiv a ko za, u kolektivu su podeljeni. Osamdesetoro je zaposlenih, od toga 51 nastavno osoblje. Probleme na koje sada ukazuju tvrde da nemaju priliku da reše unutar kolektiva, jer pod novim rukovodstvom više nema ni sastanaka nastavnog veća, koje je najviši stručni organ škole.

"Ali umesto toga mi postajemo dopisna škola jer skoro svakodnevno dobijamo dopise od direktora, mejlom, u kojima se traži da se bez ikakve rasprave izjasnimo o gorućim problemima sa kojima se škola suočava", kaže Snežana Mihajlov, profesor Visoke poslovne škole.

Perić dodaje da mu se direktor za vreme nastave obratio telegramom da mu se dostavi poslovna dokumentacija sindikalne organizacije kako bi se upotpunila arhiva škole. Predsednik sindikata kaže da mu dokumentaciju nije dostavio, već mu je pismeno odgovorio.

N1 je pokušao da dođe do direktora, ali je sekretarica tražila da se dostave željena pitanja u pisanoj formi. Pošto to nije praksa, reporterka N1 napisala je temu o kojoj želimo da razgovaramo. Usledilo je dopisivanje sa direktorom preko sekretarice, bez prilike da postavimo pitanje.

Na našu poruku sa temom na papiru, direktor Milačić odgovorio je saopštenjem u kojem one koji govore protiv njega naziva interesnom grupom naviklom na privilegije, povezanom sa bivšim rukovodstvom i tvrdi da škola posluje po zakonu, a tako završava i proces akreditacije.

Dopisivanje se sada odvija i na relaciji nezadovoljni zaposleni - ministarstvo.

Izvor: N1

Komentara 27

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

zarko

Ja sam diplomirao u julu ove godine, pa najbolje znam kako je bilo sa sadasnjim direktorom, a kako sa bivsom direktorkom. Nikad vrata sadasnjeg direktora nisu bila za studente otvorena, znam prvenstveno iz razloga sto sam bio cak 2 godine u studentskom parlamentu aktivan. Uvek smo kod bivse direktorke mogli da dodjemo i da pricamo o svemu. Takodje znam vecinu profesora skole i van nastavnog osoblja i podrzavam ih 100% jer su to osobe koje su izuzetni profesori ali i ljudi. Takodje mogu da potvrdim da je i medjunarodna saradnja unistena, jer mi nismo ove godine isli na razmenu studenata, kaja je kod bivse direktorke bila redovna svake godine.

35 11

Milica

Pa Sanja ocigledno ne spadas u grupu studenata koji su bili redovni na predavanjima.Ne znam kakav je Ljubisa Milacic kao direktor ali znam kakav je kao profesor.Pa na njegovim predavanjima smo citali knjigu,od njega nista nismo mogli da cujemo.E tako su izgledala njegova predavanja.Zato Sanja ovaj tvoj komentar da nije smesan bio bi tuzan.

29 6

Vidoj

Draga Sanja ,verujem da si se salila sa konstatacijom da je Ljubisa dobar profesor,pa nikad nije odrzao predavanje vec studenti citaju iz knjige dok se on igra telegonom.On da zna da progovori primio bi novinare ali zna da su profesori u pravu pa nema sta da kaze.

28 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo