Vučić naložio: Bez informacija o oružju dok traje istraga

Vučić naložio: Bez informacija o oružju dok traje istraga Izvor: N1

Po nalogu predsednika vlade Aleksandra Vučića, niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o događajima u Jajincima i na Novom Beogradu, potvrđeno je za N1.

Informacije o pronađenom oružju na dve lokacije, u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića i u garaži na Novom Beogradu, neće biti iznošene dok se istraga ne okonča.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić izjavio je da sutra neće biti održana sednica odbora, jer je potrebno više vremena za kompletan izveštaj o ugrožavanju bezbednosti premijera Aleksandra Vučića i njegove porodice.

U šumi, u blizini porodične kuće premijera, u subotu je pronađen sanduk sa oružjem.

Pronađena je zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, kao i municija za automatsko naoružanje i snajper. U sanduku je bilo i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.

U sklopu istrage o tom oružju, sinoć je u jednoj garaži na Novom Beogradu pronađen automobil u kojem je bila veća količina oružja. Reč je o automobilu marke "reno megan", a u njemu su nađeni hekler, dva puta po 200 grama eksploziva, detonator, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, kao i pištolj.

Detalje ima reporterka Maja Nikolić:

Izvor: N1

Komentara 71

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Jovan ns

Znaci nema od ovog vise nista istraga nece biti nikad zavrsena uznemirili smo narod i sad tisina dok se sve nezaboravi .bravo majstori .

11 96

Maki

Odluka premijera je sasvim razumljiva, istraga ni na koji način ne sme biti ugrožena.

87 6

Sve Komentare

ko ugrozava i sta. Sta se desava? Ne bi trebalo niko da ugrozava, ali nema potrebe sata time zsmajavati narod. Sada je ugrozavanje to sto se na sve nacine spominje ne ugrozavanje

9 98

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo