Sanda Rašković Ivić isključena iz DSS-a

Sanda Rašković Ivić isključena iz DSS-a Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) prihvatilo je predlog Izvršnog odbora te stranke o brisanju iz evidencije članstva doskorašnje predsednice stranke Sande Rašković Ivić. U telefonskoj izjavi za N1 izjavila je da je očekivala ovakvu odluku i najavila da će skupštinsku aktivnost nastaviti kao samostalni poslanik.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu DSS-a, Predsedništvo je razmatralo predlog IO o brisanju iz evidencije članstva narodnih poslanika koji su odbili sprovođenje odluke o formiranju poslaničke grupe od članova DSS.

Takođe, navodi se da je predlog o isključenju narodnog poslanika Slaviše Ristića odbijen.

Odluka je doneta uz dva glasa protiv, od kojih je jedan član Predsedništva Vukosav Tomašević, navedeno je na sajtu DSS-a.

"Stranka koja izbacuje predsednicu nema budućnost"

U telefonskoj izjavi za N1 Sanda Rašković Ivić je rekla da je njeno izbacivanje iz DSS-a stvar koja se očekivala i koja je najavljivana, ali da misli da je predsedništvo stranke "strašno pogrešilo".

"Ja sam kao bivša predsednica koja je stranku uvela u parlament kažnjena i izbačena zbog verbalnog delikta i zbog toga što nisam slušala. Mislim da stranka koja izbacuje svoje bivše predsednike, odnosno svoju bivšu predsednicu ne može da ima nikakvu budućnost", rekla je ona.

Najavila je da će ostati u Skupštini Srbije kao samostalni poslanik.

"Naravno, ja ću svoju skupštinsku aktivnost nastaviti kao samostalni poslanik. Ostaću verna ideji nacionalnog i demokratskog - to je ideja s kojom sam ja porasla u mojoj kući, ideja koju sam naučila od mog oca Jovana Raškovića. Stranka me neće, ali ja ostajem verna toj ideji", poručila je Sanda Rašković Ivić.

Izvor: N1

Članica DSS-a od 2003.

Podsetimo, Sanda Rašković Ivić podnela je ostavku na funkciju predsednika DSS zbog, kako je tada navela "neprincipijelnih koalicija" DSS sa Srpskom naprednom strankom u nekoliko opština.

Sanda Rašković Ivić je bila članica DSS-a od 2003. godine.

Za potpredsednicu DSS izabrana je 2005. godine, a na Skupštini DSS, u oktobru 2014. godine, izabrana je za predsednicu stranke.

Komentara 83

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Shomi

I tako......bio jednom jedan DSS!

10 0

Vračarac

Stop slugama SNS-a! Podrška gospođi Rašković!

415 1

Nada

Bravo.Sandra.cestitost.ti.ocigledno.ne.manjka,za.ovaj.ocigledno.proklet..narod. Bila.bi.sreca.da.je.manje.Jovanovica.i.Marsicanina.a.vise.takvih.Sluzis.za.ponos.svog.oca.ali.i.srpskog.narofa.Izdrzi .

34 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo