Opozicija u Crnoj Gori ne priznaje rezultate izbora

Opozicija u Crnoj Gori ne priznaje rezultate izbora Izvor: N1

Četiri najveće opozicione stranke u Crnoj Gori - koalicija Ključ, SDP, Demokratski front i Demokrate osporavaće rezultat nedeljnih izbora u Crnoj Gori, potvrđeno je za N1.

Te partije dogovorile su da ne priznaju rezultat jer se na izborni dan, kako kažu, desio pokušaj državnog udara, što je prema njima uticalo na rezultat.

Juče je, na izborni dan objavljeno da je uhapšeno 20 državljana Srbije koji su osumnjičeni da su imali nameru da zauzumu institucije, pucaju po građanima i uhapse premijera Mila Đukanovića.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je za N1 da se tokom jučerašnjeg dana u Crnoj Gori dogodio državni udar i da su državne institucije zloupotrebljene od lidera DPS-a Mila Đukanovića.

Na pitanje zašto sinoć nisu osporili rezultate izbora već su to uradili dan kasnije, Medojević kaže da je juče u Crnoj Gori najavljivan teroristički napad koji je naručila neka politička partija a bilo je, kako ističe, očigledno, da se misli upravo na Demokratski front a da su oni sinoć pratili rezultate izbora jer su oni bili neizvesni do kraja.

"Zato nismo imali komunikaciju sa kolegama iz opozicije, danas smo je uspostavili i održali sastanak. Opozicija je jedinstveno donela odluku da zbog ovog državnog puča i zloupotreba državnih institucija, stvaranja atmosfere straha koja je direktno uticala na rezultate izbora, ne prizna rezultate izbora", navodi on.

On je takođe, najavio da će opozicija zajednički planirati sledeće korake kako bi rešili duboku političku krizu.

Izvor: N1

Rezultati izbora:

Na parlamentarnim izborima u nedelju, prema nezvaničnim rezultatima, najviše poslaničkih mandata, 36 ili 35, zavisno od toga ko je brojao glasove, osvojila je vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), opoziciona koalicija Demokratski front (DF) osvojila je 18, koalicija Ključ devet, Demokrate Crne Gore osam i SDP četiri.

Po dva poslanička mesta osvojile su Bošnjačka stranka (BS) i Socijaldemokrate Crne Gore, a po jedno Hrvatska gradjanska inicijativa (HGI) i koalicija Demokratske unije Albanaca i Albanske alternative.

To su nezvanični rezultati nevladine organizacije Centar za monitoring i istraživanja. Druga organizacija, Centar za demokratsku tranziciju, nije sigurna da li će DPS imati 36 ili 35 mandata. Državna izborna komisija bi rezultate izbora mogla da saopšti u utorak.

Tagovi: Crna Gora , izbori

Komentara 65

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ilajdja

Bojim se za Mila. Pa dvasest pet godina vlada blagostanje u CG i sad bi ovi da ga smene. E ne moze. Sad ce Milo da bere plodove(ako je ostalo nesto) svog mrkotrpnog rada eto obezbedio je Sveta pa bi sad trebalo i nesto za njegovu penzijicu.

1 1

baka

Ovaj Medojevic vec DVE decenije zivi kao car jer je "opozicija"! Menja stranke od levih do desnih, od evropskih do proruskih samo da bi obezbedio PARE za sebe i svoje.

19 8

Sputnjik

Rusija se nece smiriti dok ne napravi novu Ukrajinu od Crne Gore i Srbije!

25 11

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo