Vučić: Moja izjava zapravo znači povećanje prava porodiljama

Vučić: Moja izjava zapravo znači povećanje prava porodiljama Izvor: Tanjug / Dragan Kujundžić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da je njegova prošlonedeljna izjava o socijalnim davanjima koja je izazvala javnu kritiku, izvučena iz konteksta i da ona zapravo znači povećenje prava porodiljama.

"Porodiljama ćemo povećati prava i to na poljoprivredne penzionerke koje do sada nisu bile uključene u program", rekao je Vučić.

Da pevam s vama "Vučiću pederu" ili bilo šta, to ljudi slušaju sto puta, a od toga im oni 'leba nisu doneli, nego su ih doveli do ivice bankrotstva. Vičite vi šta hoćete.

On je rekao da se i danas "po ko zna koji put falsifikuje njegova izjava o tome".

"Ja sam rekao 'Kad imate nekog ko je kao ja - sa 100 i ko zna koliko kila, ko može konju rep da isčupa, a neće da radi. Mi ga zamolimo ako ti već dajemo 8.000, 9.000, 10.000 ili 11.000 dinara i kažemo mu jednom u mesec dana pomozi nam ako imamo problema sa snegom da počistimo taj sneg, a ti kažeš da nećeš to da radiš, pa nema baš smisla jer te država pomaže'", objasnio je premijer.

On je upitao za koga je ta konstatacija uvreda.

"Hoćete da se dodvoravam nekome, moje je da napravimo ekonomski zdravu zemlju koja će da napreduje. A ti koji mi sole pamet iz svoje dnevne sobe u Beogradu, a nikada se nisu mrdnuli od sopstvenog ogledala i manekenisali se, dok sam ja po ceo dan na terenu i slušam i psovke naroda jer to je moj posao, neka dođu i nek urade nešto za svoj narod", rekao je on.

Kako su objavili mediji, Vućić je Nišu rekao da Srbija za socijalna davanja daje mnogo više nego druge zemlje i da ima onih koji to stvarno zaslužuju, ali i onih koji "mogu konju rep da iščupaju i neće da rade", kao i da neko uzme za jedno deto 4.500 i za drugo i 11.000, što je minimalna plata.

Na to je Vučić rekao da su njegove izjave, o socijalnim davanjima i trudnicama, istrgnute iz konteksta i "falsifikovane".

Izvor: N1

Komentara 55

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Grunf

Potpuno se slazem sa gospodinom premijerom! Bolje biti bogat i zdrav jer kad si bolestan, dzaba ti sto si siromasan.

5 0

Kesnauz

Polovni Golf II i kilo pecenja to ti Srbija. Niko tu nema pojma o cemu se stvarno radi. Ziveli !!!

14 115

ProfesorKiksMaler

Poljoprivredne penzionerke će sada moći da rađaju bez brige. I to sve zahvaljujući premijeru Srbije Toniju Bleru.

111 106

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo