Komesarijat: Srbija može da "izdrži" trenutni broj migranata

Komesarijat: Srbija može da "izdrži" trenutni broj migranata Izvor: ANADOLIJA/Talha Öztürk

Srbija je spremna za zimski period i može da izdrži trenutni broj migranata od oko 6.000, a problemi bi mogli da nastanu ukoliko ta cifra počne da se uvećava, izjavio je pomoćnik republičkog komesara za izbeglice Ivan Gerginov.

Gerginov za Radio-televiziju Srbije rekao da boravak jednog migranta dnevno Srbiju košta oko 8 evra.

Prema njegovim rečima, 54 odsto od ukupnog broja migranata koji su trenutno u Srbiji dolazi iz Avganistana, 14 odsto ih je iz Sirije, 13 odsto iz Iraka, 10 odsto iz Pakistana i tri odsto iz Irana.

Ostatak od oko šest odsto "otpada na ostale zemlje", rekao je Gerginov. On je naveo da je među migrantima sve veći broj žena sa decom.

Tagovi: migranti

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

AID

Boravak migranata bi kostao Srbiju 8 eura dnevno kada bi drzava za njih uvela centralno grejanje i tri obroka dnevno, u parkove, supe i ulice gde inace vecina njih boravi i obavlja sve ljudske potrebe.Od higijene pa do toaleta. Cena od 8 eura je cena koja se racuna po migrantu, kada drzava trazi pare iz evropskih fondova, a ne ona koji migranti dobijaju! Drzava nema predstavu koliko migranata boravi, dnevno ulazi ili izlazi iz Srbije! Impresivne brojke sprecenih ulazaka od strane vojske i policije nista ne znace ako ne znamo koliko je broj uspesno realizovanih ulazaka. Jedino se zna broj one manjine, koji su se prinudjeni situacijom, prijavili i ostali u smestaju u blizini granica i van gradova!

3 1

Pera

A zasto bismo mi izdrzavali bilo sta i bilo koga??

7 4

Macak Druskan

A madjari nece 2000 migratna a nama ostade 6000-7000 i mi to mozemo,8×7000=56000eu dnevno bogata drzava,to je jedan stan za nase siromasne porodice

16 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo