Šarčević: Sva radna mesta u prosveti da budu javna

Šarčević: Sva radna mesta u prosveti da budu javna Izvor: Tanjug / Dimitrije Goll

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je uvođenje novih modela rada prosvetnih radnika, kako bi se tačno odredilo šta opterećuje, a šta relaksira učenika.

Šarčević je na Učiteljskom fakultetu u Beogadu, na prijemu za studente prve godine, rekao da je u toku akcija čiji je cilj da se sva radna mesta u prosveti učine javnim, kako više ne bi bilo skrivenih radnih mesta i manipulacija. 

"Sve promene i reforme moramo timski da obavim za dobrobit učenika i profesora", rekao je Šarčević i poželeo studentima uspešne studije. 

Dekan Fakulteta Danimir Mandić poručio je studentima da se "trude da ne otupe radoznalost deteta".

"Ova profesija je najteža i najlepša. Najteža jer mora da savladate različite nauke, a najlepša jer đacima darujete znanje i uspostavljate neraskidivu vezu koja traje ceo život", rekao je Mandić. 

On je rekao da očekuje reformu osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, a da taj fakultet već ima projekte za koje se nada da će prosvetne vlasti imati razumevanja.

Učiteljski fakultet osnovan je 1993. godine, a ove godine primljeno je 280 brucoša.
Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Professor

Bas su javna sva mesta u prosveti! Matematike u Novom Sadu bilo slobodno preko 2000% samo u srednjim skolama, a posle prvog kruga popunjavanja ostalo jos oko 200%! Da li je moguce da je cak 1800% norme matematike bilo tehnoloski visak u NS pa su preuzeti sa lista? Naravno da nije! Nego je sakriveno, cuva se za partijske clanove! Bruka i sramota! Ova Dositejeva lista je samo zamazivanje ociju! Dok se ne donese zakon da direktor koji skriva slobodnu normu krivicno odgovara i zabrani mu se da bude direktor, do tada nece biti bolje!

10 1

Rade

280 brucoša....?! A gde mislite da oni rade kada završe? Zašto ne upišu 70-80 kvalitetnih studenata. Niti ima plana ni strategije, kao i za sve u ovoj nazovi državi.

18 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo