GSA pozdravila izbor Ane Brnabić za ministarku

GSA pozdravila izbor Ane Brnabić za ministarku Izvor: N1
(Arhiva)

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da zna da je buduća ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić gej, ali da ga privatna opredeljenja ne zanimaju. To međutim, građani Srbije nisu saznali od same ministarke, već su za to saznali od mandatara, a posle novinarskog pitanja..

A nakon toga, reagovala je i Gej strejt alijansa. Oni pozdravljaju odluku mandatara Vučića da za ministarku predloži Anu Brnabić, jer smatraju da će to biti prva ministarka u Srbiji koja ne krije svoju drugačiju seksualnu orijentaciju.

"Ovo je istorijski trenutak u Srbiji i ogromni korak u izgradnji društva jednakih šansi koje prepoznaje i vrednuje kvalitet i stručnost ljudi na visokim položajima, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju, rodni identitet ili bilo koje drugo lično svojstvo", ističe u saopštenju GSA.

Izvor: N1

Tagovi: Ana Brnabić , GSA

Komentara 49

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

VesnaBG

Mislim da imperativ treba da budu kvalifikacije i kvalitet kojim bude obavljala svoj posao. To sto mi nismo sposobni da odvajamo privatno od poslovnog, to je drugo

118 0

Gaga

Mislim da je besmisleno to što se već 2 dana polemiše oko seksualne orijentacije dotične, umesto da se akcenat stavi na njenu stručnost i sl.

133 0

Uroš

Zašto da ne? Srbija polako prevazilazi predrasude i to je odlična vest za sve!

146 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo