Vesić: Grad će preko GPS u taksijima pratiti trasu i tarifu

Vesić: Grad će preko GPS u taksijima pratiti trasu i tarifu Izvor: N1

Grad Beograd je u saradnji sa Vladom Srbije formirao radnu grupu koja se bavi donošenjem zakona o taksi prevozu, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

"Donošnjem zakona iskoreniće se problem divljih taksista, a taksisti će imati licence koje mogu da izgube ako ne poštuju pravila. Grad će preko GPS-a moći da evidentira kuda voze, po kojoj tarifi, a možda je najvažnije što će ovim zakonom taksista postati zanimanje. Očekujem da će taksisti biti zadovoljni, ali i građani, što je i cilj ovog zakona", rekao je gradski menadžer odgovarajući na pitanja građana na Radiju Studija B.

Gradski menadžer je rekao da je Grad Beograd inicirao promenu Zakona o stanovanju zbog svakodnevnih pritužbi građana na neodržavanje stambenih zgrada.

Vesić je najavio da će direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u naredne tri nedelje raspisati javnu nabavku za rekonstrukciju dela Brankovog mosta i pešačke staze, čija vrednost je 320 miliona dinara.

Nakon toga će slediti rekonstrukcija, i to na samom mostu, a potom i staze, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

"Ispostavilo se da da nije samo problem staza već i neki delovi mosta ispod staze, a to je podrazumvalo nove projekte i vreme. Sada je sve gotovo i očekujemo raspisivanje tendera, a po završetku tenderske procedure za mesec i po do dva počinju radovi", rekao je Vesić.

Govoreći o potrebi premeštanja okretnica iz centra grada, Vesić je rekao da one treba da budu izmeštene jer se stvaraju nepotrebne gužve, ali i iz ekoloških razloga.


Tagovi: Goran Vesić , Taksi , taksisti , GPS

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zapisničar

Ko bi rekao da taksisti zakidaju na reketu.

15 0

Obican Covek Iz Beograda.

Vesic ,avanzovao.Postao Gradonacelnik,posto se MALI pogubio izbrisao iz zemlje.

19 0

Heart

To se ne odnosi na beretke ekipu s trga i terazija naravno.

49 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo