"Necenzurisane laži" - izložba SNS o medijskoj sceni

"Necenzurisane laži" - izložba SNS o medijskoj sceni Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

"Necenzurisane laži", izložba koju je priredila Služba za informisanje Srpske napredne stranke, otvorena je u beogradskoj galeriji "Progres". Povod za izložbu je, tvrde organizatori, aktuelna medijska scena u kojoj se mediji "grčevito trude da prvog čoveka Vlade Srbije predstave kao cenzora".

Svečanom otvaranju prisustvovali su ministri u tehničkoj Vladi, kao i brojni fukcioneri SNS-a.

"Necenzurisane laži", izložba o medijskim sadržajima u Srbiji od 2014. do 2016. godine, izloženo je oko 2.500 primeraka naslovnih strana, izveštaja, vesti, komentara u medijima, a na osnovu čega bi - tvrde organizatori - građani u Srbiji trebalo da procene da li u Srbiji ima cenzure.

"Osnovni zadatak dela medija, koji sinhronizovano deluju citirajući jedni druge, postao je da Aleksandra Vučića predstave domaćoj i stranoj javnosti kao brutalnog cenzora, koji ukida emisije, obara portale i smenjuje urednike i novinare, zabranjuje tekstove", smatra Vladanka Malović, Služba za informisanje SNS.

"Po ovim svim naslovima u medijima i tekstovima koje pišete, ono je bezobrazluk, iskreno da vam kažem".

"Naravno da je ima, da itekako je ima. Očigledno je vladavina jednog čoveka i verovatno postoji neka vrsta paranoje da se ne čuje drugo mišljenje".

"Mislim da ova izložba to pokazuje, da nema cenzure. Ja sam došao ovde kao neutralan i na osnovu toga možete da zaključite", kažu građani sa kojima smo razgovarali.

Da li je u medijima u Srbiji cenzuira ili su na delu "necenzurisane laži" - Beograđani će moći da procene u narednih mesec dana, ukoliko posete galeriju Progres, nakon čega ova izložba kreće na turneju po Srbiji.

Izvor: N1

Komentara 116

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ras Voja

Dobro je sto ce i botovi i "obicni glasaci SNS-a" videti da postoje Danas, Vreme i sl. Mozda ovaj brilijantan "ne nismo mi, Pera je" PR potez i doprinese boljoj buducnosti.

4 1

mama

Zašto nisu napravili izložbu sa temom svoje vladavine 90- ih?

15 0

Grand Paradan

Znas onaj film...gde se preplicu razlicite realnosti...e, taj, saamooo...to Vase...kako da Vam kazem...uopste nije realnost...kapirate snsovci? ...a mozda to slabije ide...

13 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo