Pet privatnih univerziteta potpisalo zajedničku Deklaraciju

Pet privatnih univerziteta potpisalo zajedničku Deklaraciju Izvor: Tanjug/Marko Karović

Rektori pet privatnih univerziteta potpisali su u Beogradu Deklaraciju o unapređenju visokog obrazovanja u Srbiji.

Deklaraciju su potpisali rektori Univerziteta Metropolitan, Privredna akademija, Educons, Alfa BK , kao i univerziteta u Novom Pazaru.

Rektor univerziteta Metroploitan Dragan Domazet kazao je na konferenciji za novinare da su rektori ovih univerziteta Deklaraciju potpisali zato što smatraju da je došao krajni trenutak da se pristupi suštinskoj reformi sistema obrazovanja u Srbiji, a da je taj cilj jedino ostvariv u ravnopravnoj i slobodnoj tražišnoj utakmici.

On je dodao da suštinska reforma obuhvata niz znčajnih mera od kojih je najvažnije usvajanje novog sistema finansiranja visokog obrazovanja i ukidanje postojećih monopola i obezbeđenje ravnopravnosti visoko školskih ustanova.

"Deklaracijom se javno obavezujemo da ćemo se boriti protiv negativnih pojava i pozivamo sve učesnike u visokom obrazovanju da pokrenu borbu za eliminisanje svih uzroka negativnih pojava", kazo je Domazet.

Rektor Univerziteta Educons Aleksandar Andrejević kazao je da ovom Deklaracijom rektori žele da potvrde kredibilitet privatnih univerziteta i zadobiju poverenje javnosti, a da mladima obezbede posao kroz saradnju sa privredom.

"Važno je i da se i u formalnom smislu izborimo za naš status", rekao je on.

Tagovi: fakultet

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Blagojčo

Misle, k'o vele, "Zajedno smo jači".

0 1

N

Ne branim privatne faktete, ali budimo realni, nisu oni unistili obrazovanje, njega odavno nema. Koji to fakultet nudi moderno obrazovanje u Srbiji? Mozda FON i to je to.

11 4

Rafa RBC

.... gde IMA mesta... hteo bih DA doktoriram...?

18 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo