Formirana komisija zbog štete na parcelama duž Koridora 11

Formirana komisija zbog štete na parcelama duž Koridora 11 Izvor: N1

Koridori Srbije i azerbejdžanska kompanija Azvirt formirali su komisiju koja će odlučivati o zahtevima građana da im se nadoknadi šteta na parcelama duž 40 kilometara deonice Koridora 11 od Ljiga do Preljine, saopšteno je danas.

"Zadatak komisije je da utvrdi i iznađe efikasna rešenja u prevazilaženju svih spornih pitanja sa meštanima koji su pretrpeli štetu tokom izgradnje autoputa Ljig – Preljina", navodi se u saopštenju Koridora Srbije su investitor projekta.

Dodaje se da je kompanija Azvirt kao glavni izvođač radova na toj deonici, do sada ispunila sve ugovorene obaveze i da se očekuje da će nastojati da se reše sva otvorena pitanja sa meštanima.

Otvoren je informativni punkt u Takovu gde će vlasnici zemljišta moći da prijave štetu i informišu se o statusu svog zahteva.

Prema ugovoru Azvirt je obavezan da godinu dana nakon završetka radova nastaviti da se bavi uklanjanjem nedostataka.

"Dobra saradnja investitora, izvođača i nadležnih institucija dovešće do prevazilaženja svih teškoća koja se neminovno javljaju tokom realizacije kompleksnih građevinskih poduhvata kao što je izgradnja autoputa", naveli su Koridpori Srbije povodom učestalih primedbi vlasnika parcela na Koridoru 11 da se ne rešavaju njihovi oštetni zahtevi.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pismo u kome sugeriše tom ministarstvu da učini javno dostupnim podatke o investitorima i izvođačima radova na Koridoru 11.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je posle toga da su svi podaci o izvođačima i podizvođačima radova na izgradnji Koridora 11 su transparentni i dostupni javnosti.

Tagovi: Koridor 11 , autoput , šteta

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vrnčanac

A kada će da se asfaltiraju pristupni putevi koje su razrovali majstori sa trase za 4 godine korišćenja istih sa tešk

13 0

Ha

A drug "Kralj sunce" u Pariz hoće 25 avgusta da svečano otvori nedovršen autoput?

28 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo