Milorad Grčić: Neće biti otpuštanja viška radnika u EPS-u

Milorad Grčić: Neće biti otpuštanja viška radnika u EPS-u Izvor: N1info

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić je izjavio da u tom preduzeću neće biti otpuštanja viška radnika.

"Kada je reč o smanjenju broja zaposlenih, to će se obaviti samo prirodnim odlivom radnika, odlaskom u penziju", rekao je Grčić prilikom posete Hidroelektrani "Đerdap 1" kod Kladova.

Grčić je ocenio da je sistem EPS-a stabilan i likvidan, te da ta kompanija ima budućnost.

Govoreći o revitalizaciji hidroelektrane, direktor "Đerdapa 1" Dragan Maksimović je precizirao da će taj posao biti završen "u doglednom roku" bez obzira na kašnjenje delova koji dolaze iz Rusije.

Tagovi: eps , Milovan Grčić

Komentara 45

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Maestro

Kako nema otpustanja?

0 0

lemi

Broj zaposlenih u EPSu 2001 godine 50382 radnika. Broj zaposlenih u EPSu 2016 godine oko 31000 radnika. Pokažite mi još neku državnu firmu tj.javno preduzeće koje je smasnjilo broj zaposlenih za 40%. Zamrznuti zapošljavanje u EPSu i uz prirodan odliv dovesti firmu na optimalan broj zaposlenih oko 27000 i povećati im minimalno platu za 30% jer imaju rezultate rada kao i na zapadu.

1 0

Ex radnik EPS

@Lemi Pošto sam radio u EPS-u mogu da kažem da vam je komentar tendenciozan i sa ciljem da se opravda nepostojanje viškova zaposlenih u EPS a koji ipak postoje naročito u neproizvodnom delu ali ih ima i u proizvodnom delu firme.Nije zasluga EPS-a što je cena struje niska već što nam je standard nizak i Vlada ne dozvoljava punu ekonomsku cenu jer građani ne bi mogli da je plate.Ali to ne znači da EPS ne treba da otpusti viškove.Kada se uporedi broj zaposlenih pre 10 godina i sada dolazi se do značajnog broja viškova radnika jer u tom periodu nije izgrađen ni jedan značajniji nov energetski kapacitet koji bi zahtevao toliko povećanje broja zaposlenih.Dalje,zarade u EPS su uvek bile znatno više nego u ostalim granama i bile sveta krava za političare bez obzira ko je bio na vlasti.S druge strane sindikat se bahatio rasipajući pare na sportske igre i slične aktivnosti a sve to od para građana.Monopolski položaj EPS mu ne daje za pravo da ne snosi i on teret ekonomske krize i štednje tamo gde je to moguće i opravdano.A priča o pritiskanju prekidača je već otrcana fraza tzv.stručnjaka u EPS koji misle da su uhvatili Boga za bradu i da ih niko ne sme da pomeri sa radnog mesta.Jedini radnici u EPS gde nema viška su rudari i njim svaka čast a ovi sindikalni stručnjaci koji daju političke izjave da bi očuvali sindikalnu poziciju i privilegije su svakako višak.

21 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo