Ateisti protiv obaveznih markica za hram Svetog Save

Ateisti protiv obaveznih markica za hram Svetog Save Izvor: Shutterstock/ilustracija

Udruženje Ateisti Srbije ocenilo je danas da je protivustavno i protivzakonito to što će se od 15. juna do 31. avgusta, u poštama Srbije naplaćivati obavezna doplatna markica za potrebe izgradnje Hrama Svetog Save.

Kako navode Ateisti Srbije u saopštenju, doplatna markica je odštampana u tiražu od 7,6 miliona komada, a tekst obrazloženja za to, koji se nalazi na sajtu Ministarstva finansija, je prema njhovom mišljenju "tendenciozan, šovinistički i diskriminatoran".

Ateisti za navod iz Uredbe u kojem se kaže da je "projekat izgradnje hrama od javnog interesa i najveće važnosti, kažu da je "teško razumeti koji je to javni interes u trošenju miliona evra na hram jedne verske zajednice" u zemlji u kojoj škole nemaju učila, grejanje ili čak mokre čvorove.

"Teško je shvatiti da je još jedna crkva projekat od najveće važnosti, u društvu u kom je obrazovanost na sve nižem nivou, inoformatička pismenost na evropskom začelju, a siromaštvo pravilo, a ne izuzetak", dodali su Ateisti.

Pozvali su vlasti da budućnosti Srbije pomognu tako što će pokazati "odgovornost i razum", da velika sredstva koja protivustavno poklanjaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi preusmere na decu, mlade i njihovo obrazovanje.

Tagovi: Ateisti Srbije

Komentara 55

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Predrag

Kad se šalje tiskovina ne naplaćuje se doplatna markica. Kad se šalje post express ne naplaćuje se doplanta markica. Kad se pismo ubaci u poštansko sanduče ne naplaćuje se doplatna markica. Tako ja izbegavam da plaćam doplatnu markicu. Neki put mi ispadne i skuplje, ali ne dam za hram!

22 2

Miki

Daješ zato za lečenje!

0 2

Antinatal Total

Nekome smetaju markice,a neko ima uzasan poremecaj,bolest itd ,kako god,nesto sto ne mozete ni da zamislite.O ovima kojima smetaju markice i koji bi da traze neprijatelje se izvestava,a o ovim drugima ne i ljudi onda nemaju jasan uvid u to na kakvoj ludoj,odvratnoj planeti zive.

3 40

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo