Načelnik Komunalne policije nije rekao istinu o Savamali

Načelnik Komunalne policije nije rekao istinu o Savamali Izvor: N1

Građani su zvali Komunalnu policiju u noći rušenja u Savamali, a načelnik te službe Zaštitniku građana nije dao istinitu informaciju, tvrdi Saša Janković. Još se čekaju rezultati obdukcije tela Slobodana Tanaskovića, jednog od svedoka rušenja objekata.

U postupku kontrole rada Komunalne policije utvrđeno je da su, u noći u kojoj su napadači s fantomkama porušili više objekata u beogradskom naselju Savamala i maltretirali radnike i prolaznike koji su se tu zatekli, građani zaista, kako su u pritužbama Zaštitniku građana tvrdili, zvali i Komunalnu policiju, a da načelnik Komunalne policije Grada Beograda Nikola Ristić nije dao tačnu službenu izjavu Zaštitniku građana kada je odgovorno tvrdio da niko te noći nije zvao njegovu službu, rekao je ombudsman Saša Janković.

“Gradska uprava, odnosno Komunalna policija je pružila niz objašnjenja da je to bilo iz tehničkih i organizacinih razloga, da načelnik kada je razgovarao sa mnom kao Zaštitnikom građana, nije znao da su nekoliko dana ranije njegovi policajci primili taj poziv. Ja želim da verujem da je to tako, ali ovo je ponovo jedna neprijatna situacija, i nadam se da će ovi postupci koje vodim doprineti tome da svako na svom nivou, upravo kao što je predsednik Vlade rekao, bude i odgovoran za to što je urađeno ili nije urađeno, da se ovo nikad ne ponovi, a sve sa ciljem da građani Srbije povrate, učvrste poverenje u sve institucije svoje države”, rekao je Janković za N1.

Izvor: N1info

Obdukcija preminulog čuvara još nije gotova

Iako je od smrti Slobodana Tanaskovića, jednog od svedoka rušenja objekata u Savamali prošlo sedam dana, i dalje nema više detalja o tome kako je on preminuo.

Smrt čoveka koji je javno govorio o događajima u Savamali, 24. maja na VMA, izazvala je brojne kontroverze u javnosti u Srbiji, zbog čega je bila najavljena obdukcija tela koja je trebalo da da odgovor na pitanja koja su tada otvorena.

Televizija N1 uputila je Vojnomedicinskoj akademiji pitanja da li je obdukcija tela Slobodana Tanaskovića završena i šta je ona pokazala. Ni na jedno od ovih pitanja, međutim, nismo dobili odgovor.

Gaši: Vučić skreće pažnju sa rušenja u Hercegovačkoj

U međuvremenu, inicijativa Ne da(vi)mo Beograd organizovala je novi protest zbog rušenja u Hercegovačkoj ulici, a mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić najavio je da će svi detalji tog događaja biti poznati za sedam do deset dana.

Vučić je međutim pomenuo i pojedine aktiviste ove ogranizacije i način na koji se finansiraju, među kojima i Ilira Gašija, direktora Fondacije “Slavko Ćuruvija”, koji premijerovu izjavu ocenjuje kao pokušaj skretanja pažnje sa slučaja Savamala.

“On pokušava da na taj način diskredituje ljude koji se time bave i mislim da je to vrlo opasna stvar, jer to zaista mislim da nije tema. Mislim da je mnogo važnija tema šta se tamo zaista dogodilo i kakvo je učešće države u tom događaju”, smatra Gaši.

Na izjavu Vučića reagovao je i pokret Dosta je bilo koji je saopštoio da je kačenje etiketa "stranih plaćenika” na građanske aktiviste opasan metod kojim se zastrašuje nevladin sektor.

Izvor: N1info

Komentara 92

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Alisa

Od rusenja objekata u Hercegovackoj namerno se konstruise prica kako bi pokusali kompromitovanje projekta Beograd na vodi. Spekulacije oko smrti cuvara zbilja su degutantne, ali bice gotovi rezultati obdukcije , mada ne verujem da ce i tada medijska prica biti zaustavljena. Svi veliki projekti na pocetku uvek izazivaju sumnju i podozrenje, ali ako drustvo stagnira, nista ne preduzima, ni napredak ne moze doci sam od sebe.

0 6

Tisa

Od kad je sveta, veliki projekti su dizali prasinu i budili sumnju gradjana, jer mi kao ljudi ne volimo promene. Kada je poceo da se gradi Novi Beograd tadasnja kvaziintelektualna elita podrugljivo je, nebirajuci reci, u svakoj prilici govorila o zapocetom projektu. 50 godina posle, vise niko ne postavlja pitanje da li je trebalo graditi Novi BeogradDanas, obican covek tesko zivi, nema posao, ili strepi da ne izgubi posao koji ima i mnogo vise od price o Hercegovackoj ga interesuje kada ce poceti gradnja objekata Beograda na vo.di, hoce li poslove dobiti domace gradjevinske firme i hoce li biti novih zaposljavanja u istim?

0 4

Neca

Vreme prolazi, samo istina može biti nedovoljna, kad do nje dođe. u vreme slobe traženo je u početku samo odustajanje od krađe.

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo