Lončar: Preminulom čuvaru “ništa nažao nije učinjeno“

Lončar: Preminulom čuvaru “ništa nažao nije učinjeno“ Izvor: N1

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da preminulom čuvaru srušenih objekata u Savamali Slobodanu Tanaskoviću “ništa nažao nije učinjeno“.

Tanasković je preminuo na VMA, gde je bio smešten na Klinici za gastroenterologiju. On je primljen pre nekoliko dana u predinfarktnom stanju, ali i da je imao probleme sa organima za varenje.

Lončar je potom zatražio od nadležnih na VMA da mu se odmah dostavi sva dokumentacija o njegovom lečenju.

"Dokumentacija je stigla, inspekcija radi svoj posao, a po onome što sam video, nisam uspeo da nađem da je bilo problema, da je čovek loše lečen ili bilo šta. Po informacijama koje imam, nije bilo nikakvih problema, niti je njemu nešto namerno urađeno", rekao je Lončar za B92.

Na pitanje da li to znači da nije bilo nikakvih nepredviđenih okolnosti u lečenju čuvara, Lončar je odgovorio da apsolutno nema nikakvih znakova i tragova da je došlo do nečega što bi predstavljalo kršenje lekarske etike.

Nema razloga da vređamo sve zaposlene u zdravstvu, rekao je Lončar.

Slobodan Tanasković, čuvar objekata u Hercegovačkoj koji je bio svedok noćnog rušenja i kog su maskirani napadači vezali, oduzeli mu mobilni telefon i lična dokumenta, preminuo je juče popodne na VMA.

Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da je preminuli svedok Slobodan Tanasković "sigurno mogao pomoći u istrazi".

Podsetimo, još uvek nepoznate osobe su u izbornoj noći, pod fantomkama, srušile više objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala.

Premijer Srbije i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić juče je izjavio da će nadležni organi da reše slučaj Savamale i da misli da ima napretka.

On je dodao i da nije pročitao izveštaj Saše Jankovića, koji je utvrdio da se policija nije odazivala na pozive građana povodom rušenja u Savamali, ali da je svima rekao da postupaju po uputstvima zaštitnika građana.

Komentara 132

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Luka

Dok ne dođe rezultat sa zvanične obdukcije, ova izjava je čvrst dokaz da iza smrti jadnog čoveka stoji vlast!

8 1

Gavrilo

Možda mu lekari nisu ništa nažao učinili, ali nema analize uzročno- posledične veze zbog stresa uzrokovanog nasilnim prepadom, predinfarktnog stanja, pogoršanja zdravsvenog stanja i smrti.

21 3

Savva bg

...nisu naravno ... nego su ga verujem lecili'' po svetskim standardima i protokolima postujuci njegovo dostojanstvo prIje svega...

2 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo