Petreus: Nismo džabe u regiju uložili milijardu dolara

Petreus: Nismo džabe u regiju uložili milijardu dolara Izvor: N1

Jedan od gostiju Sarajevo Business Foruma bio je Dejvid Petreus, predsednik KKR Global Instituta, bivši direktor CIA-e i čovek koji ima bogato iskustvo u Pentagonu kao i doktorat u međunarodnim odnosima i ekonomiji.

Na Sarajevo Business Forumu objasnio je hrabri potez ulaganja milijardi u zemlje bivše Jugoslavije. Time je KKR, kaže, osvetlio put i ostalima koji razmišljaju o ulaganju u regiju. Petreus za N1 kaže da nikada nisu sumnjali u svoju odluku.

"Odgovor je očigledan. Ne bismo uložili 1,2 milijarde dolara u zemlje bivše Jugoslavije da nismo verovali da će te investicije uspeti i da će rasti, te da će vratiti više novca našim investitorima na kraju dana", otkrio je Petreus.

On smatra da su politička i ekonomska stabilnost, kao i transparentnost, privlačenje investicija. Da bi investitorima bilo lakše, neophodne su, kaže, istinske reforme i približavanje Evropskoj uniji.

Dejvid Petreus predsednik je KKR-ovog globalnog instituta. KKR je jedan od vodećih svetskih investicionih fondova vrednosti skoro 100 milijardi dolara.

Značajna sredstva uložena su i u prvu regionalnu news platformu N1, čiji je cilj, kaže Petreus, da građanima omogući objektivno informisanje, a društvu prostor za razvoj demokratskih vredosti.

"N1 neguje objektivno novinarstvo i izveštavanje zasnovano na činjenicama i istini. Tu nema mesta za političke i stranačke uticaje. To je dobro za bilo koju zemlju i regiju, ali je posebno bitno za regiju kao što je ova, jer je u Bosni i Hercegovini bio rat. Ove zemlje prolaze tranziciju iz nekadašnjeg sistema u demokratiju i slobodno tržište", istakao je Petreus.

Izvor: N1

Tagovi: SAD , Dejvid Petreus

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

LJuba

Za to ste i razrušili Balkan i bombardovali Srbiju da bi uložili u demokratske medije na Balkanu pa i u Srbiji.

1 0

slađa

Svaka čast Vučiću!

4 3

Jana *

"Nismo džaba uložili....." Naravno da niste. Uzeli ste i glavnicu, a profit vam i pripada. Domaćini su maloumni, ne umeju poslovati po neoliberalnim pravilima. I ko njih uopšte šta pita, je l' te.

16 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo