Vučić o rezoluciji EP: Srbija nije vreća za udaranje

Vučić o rezoluciji EP: Srbija nije vreća za udaranje Izvor: TANJUG/Tanja Valić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je rezolucija Evropskog parlamenta o lideru radikala Vojislavu Šešelju uvredljiva, uznemirujuća i veoma razočaravajuća za Srbiju i dodao da mu nije teško da te, kako je rekao, nimalo lake reči uputi evropskim parlamentarcima.

"Srbija je danas osuđena što nije politički i pravno adekvatno reagovala na dolazak gospodina Šešelja. Ko ga je pustio iz Haga, mi ili vi? Jeste li nas pitali nešto o tome. Niste", poručio je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare i dodao da Srbiju Hag nije obavestio ni o uslovima pod kojima ćete ga pustiti.

Usvojeni dokument nije važan ni obavezujući, osim što pokazuje nekoliko veoma važnih stvari, rekao je premijer.

"Ovo je trebalo da predstavlja nešto kao nauk za građane naše zemlje da dobro vidimo kako se odnose prema nama, šta je to što stvarno misle o nama i kako nas doživljavaju i sa koliko muka i teškoća objektivnih, ali i nekih kojima se nismo nadali ćemo se tek suočavati na našem evropskom putu i u bliskoj budućnosti svakako", kazao je Vučić.

Za njega je, dodao je, rezolucija uvredljiva, uznemirujuća i veoma razočaravajuća za Srbiju i nije mu, kazao je, teško da ove, ne lake, reči uputi evropskim parlamentarcima.

"Ne postoji nijedan čovek na kugli zemaljskoj koji bi rukovdostvo Srbije mogao da poveže sa gospodinom Šešeljom"

Aleksandar Vučić

Istovremeno, premijer je zahvalio poslaniku iz Bugarske, slovačkom poslaniku Edvardu Kukanu i slovenačkoj parlamentarki Tanji Fajon koji su pokušali da razuvere evropske parlamentarce.

"Zašto je doneta rezolucija u kojoj se Srbija optužuje za nešto što niko od njih ne razume. Ili razumeju. Ili je u pitanju licemerje neslućenih razmera ili je u pitanju želja da se naškodi Srbiji ili iz nekih drugih razloga", kazao je premijer.

"Oni su u tome uspeli jer je to bio njihov interes, zato što su neki želeli da unize ugled Srbije u Evropi i svetu, zato što ona nije ni mala ni beznačajna kao što je bila, nije vreća za udaranje kao što je bila i zato što Srbija, i što se njene eknomije tiče, nije i neće biti tako slaba kao što je bila", rekao je premijer.

"Mi smo Hrvatskoj malo bolji prijatelj nego ona nama"

Aleksandar Vučić ponovio je da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom.

"Želimo dobre odnose sa Hrvatskom, ali hvala im na svemu što su govorili. Jasno nam je šta misle o nama i šta nam žele. Mi smo njima malo bolji prijatelji nego oni nama i zbog te činjenice sam takođe ponosan što smem ovako jasno i nedvosmisleno da je iskažem i izgovorim", poručio je Vučić.

Na pitanje o Er Srbiji i strahu u Hrvatskoj od konkurencije, Vučić je rekao da je verovao da strah od konkurencije u 21. veku posebno u EU ne postoji.

"Kako da velika EU ima strah od konkurencije od jedne male balkanske zemlje kao što je Srbija, prosto nisam verovao da to može da se dogodi. Mi nećemo uzvraćati recipročnim merama, ne zato što smo slabi, već zato što smo jaki", poručio je Vučić i dodao da je odluci Hrvatske da ne dozvoli Er Srbiji prodaju karata na njihovom tržištu obaveštena domaća aviokompanija.

Konferenciju za novinare premijera Vučića pratio je i naš Đorđe Nasković:

Izvor: N1info

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ivan

ali cud...

2 0

Milan

Niti rezolucijom osudjuju niti optuzuju Srbiju, niti je ovo za nauk, niti je rezolucija uvredljiva, uznemirujuća i veoma razočaravajuća. Ne znam Vucicu da li ste procitali uopste rezoluciju. Rezolucija je samo suvisna jer je Seselj prevazidjen i niko na njega ne obraca paznju, nista vise od toga. Hrvatska je napravila galamu oko toga jer tamo slede izbori. Ali u rezoluciji nema nista sporno, konstatuje se da Seselj radi na tome da Srbija ne udje u EU, poziva se Srbija da primenjuje zakone, o govoru mrznje, protiv diskriminacije...

5 2

NAZADNJACI

"Gospodin" premijer prelazi na drugi nivo. On nikada nije bio evropski nastrojen a neće ni biti. Ovo najveće "presvlačenje" u Srbiji je obavio samo da se dokopa vlasti za ličnu korist,da ostvari svoj san. Srećan je. E sad,pošto je nesposoban kreće da se urušava..sa sve svojim "blistavim" saradnicima. Ako nastavi ovako eto nove Ukrajine. Jadna nam sudbina sa ovakvim vođom. Gledajte samo taj snimak,slušajte taj govor..Uvod u haos. Tadiću vrati se,sve ti je oprošteno!!!!

8 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo