Osuđen jer je prijavio bubašvabu u bonžiti

Osuđen jer je prijavio bubašvabu u bonžiti Izvor: Medija centar Beograd

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović nepravosnažno je osuđen je u krivičnom postupku koji je protiv njega pokrenula "Ravanica" iz Ćuprije a nakon što je ukazao javnosti da je u proizvodu “bonžita” pronađena ispresovana bubašvaba.

Sud je ocenio da je Papović preduzeću naneo štetu, piše Blic.

Papović je objasnio da je prvostepena presuda stigla prošle nedelje, ali da je uložena žalba i da je ceo slučaj sada na višoj instanci.

Kako kažu u NOPS-u za Blic, sud je u obrazloženju potpuno zanemario činjenice i to da je predsednik NOPS-a reagovao u skladu sa prenetim ovlašćenjima prema Zakonu o zaštiti potrošača i Zakonu o bezbednosti hrane i da spornu izjavu nije dao kao građanin Papović.

"Za sud nisu bile relevantne izjave svedoka koji su videli upresovanu bubašvabu u proizvodu, kao ni to da je načelniku Sektora za bezbednost hrane u Ministarstvu poljoprivrede lično predat sporni uzorak, i zbog čega je on uputio inspekciju, kojoj je dva puta zabranjen ulaz u proizvodni pogon", rekli su u udruženju.

Spor zbog insekta u "bonžiti" započet je u avgustu 2014. godine kada je preduzeće "Ravanica", proizvođač "bonžite", pokrenulo privatnu tužbu protiv Papovića tešku 10 miliona dinara, nakon što je NOPS ukazao i dokazao da je u njihovom proizvodu pronađena buba.

Komentara 67

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

BUBI

Danas buba-rus, a sutra ko zna sta... odavno mi nemamo pojma sta sve jedemo, od nedozvoljenih hemikalija pa nadalje...

18 1

poca

Nije stvar u bubašvabi . Od nje se ne umire . Pitanje je ko je vodio sudski proces , U KOM SUDU i KAKO SE ZOVE SUDIJA , koga poreski obaveznici hrane hlebom da bi od njih PRAVIO BUDALE !!!!

113 2

ProfesorKiksMaler

Prvo: nije bila Buba Švaba, nego Buba Rusa, drugo: proizvod je bio znatno hrskaviji, treće: time je proizvod postao organski, jer je buba upresovana sa svim organima.

129 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo