Održan anti NATO protest u Beogradu

Održan anti NATO protest u Beogradu Izvor: N1

Na anti NATO protestu u Beogradu okupilo se više od hiljadu protivnika ulaska Srbije u Alijansu. Pristalice srpskog sabora Zavetnici protestovale su zgrade RTS-a u Takovskoj ulici tražeći da njihovi predstavnici dobiju priliku da u nacionalnom dnevniku iznesu svoje neslaganje sa sporazumom sa NATO.

Skup Srpskog sabora Zavetnici počeo je na Trgu Republike, odakle je više od hiljadu okupljenih mirno pošetalo do RTS-a, a na čelu kolone nosili su veliki transparent "Otpor okupaciji, nije Srbija NATO kolonija".

Predstavnici Zavetnika rekli su da su se okupili ispred javnog servisa da bi  podsetili na još jedan, kako su naveli, zločin koji je NATO počinio.

Predstavnica pokreta Milica Đurđević pozvala je okupljene da minutom ćutanja odaju poštu radnicima RTS-a poginulim u NATO bombardovanju.

"Nekada je nacionalni dnevnik RTS-a počinjao počinjao pesmom 'Volimo te otadžbino naša', a danas počinje 'Odom radosti' i NATO propagandom", kazala je Đurđević i dodala da je RTS kuća koja sprovodi antisrpsku politiku.

Na skupu se okupio veliki broj građana koji su nosili zastave Zavetnika i Srbije, fotografije predsednika Rusije Vladimira Putina i transparente "Ne u NATO" i "NATO marš iz zemlje", dok je sa razglasa puštana patriotska muzika i muzika iz kosovskog kraja.

Okupljeni su skandirali uvrede na račun premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića.

Podršku su im pružili i predstavnici pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije.

Izvor: N1info

Kako je rečeno, današnji skup je samo nastavak protesta protiv NATO zbog, "spornog sporazuma koji je Srbija sklopila sa Alijansom i kojim je dozvolila da NATO vojnici slobodno prolaze kroz Srbiju, bez krivične i materijalne odgovornosti".

Zavetnici su na skupu zatražili da bude raspisan referendum, jer smatraju da je pravo naroda da odlučuje o saradnji sa tim vojnim savezom.

Sa skupa je poručeno da je nakon prvih protesta protiv NATO, krenula hajka na Zavetnike, ali su dodali da će, uprkos tome, istrajati u svojim zahtevima.

Predstavnici Zavetnika naveli su da su iz RTS-a dobili obećanje da će večeras biti emitovan prilog o njihovom protestu i najavili da će deo njih ostati ispred zgrade RTS-a u Takovskj ulici do 19.30, kako bi videli da li je obećanje i ispunjeno.

Okupljenima na protestu se obratio i predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) Momčilo Vidojević.

Tokom protesta nije bilo nikakvih incidenata.

Zavetnici su danas Republičkoj izbornoj komisiji podneli listu za parlamentarne izbore 24. aprila, koja nosi naziv "Za slobodnu Srbiju-Zavetnici", a nosilac liste je Milica Đurđević.

Komentara 121

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

BBking

Jos jedna izborna lista za Vucica. Ne prelaze cenzus, ali zato donose glasove SNS-u.

2 1

Pacifista

Srbija u NATO, odmah, sada!! Kome se ne svidja, neka produzi put tog Putina.. Necemo puno zaliti..

13 122

Optimista

Srbija prema RUSIJI, ODMAH, SADA!!! Kome se ne svidja pasos u ruke i put Evrope. Ovo je bila uvek zemlja pravde i pravednih. Cim lopovi i bagra vladaju sa nama, odmah se ovakve stvari desavaju tj. okretanje ledja nasoj vekovnoj braci.

8 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo