Posečena šuma na Savskom nasipu zbog novih vikendica

Poplave koje su ove nedelje pogodile Srbiju, otvorile su i pitanje u kakvom su stanju nasipi, koji bi trebalo da spreče izlivanje reka. Jedan od njih je Savski nasip na Novom Beogradu, na kome je u poslednjih nekoliko godina, zbog izgradnje vikendica na obali reke, posečena šuma i nasipano zemljište.

Izvor: N1

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

veterinarBG

Sta ocekujete od vlasti koja svesno uvodi u zakon zastitu od rusenja za vikendice, jer sinovi predsednika imaju nelegalne vikendice na obali. O mafijasime koji imaju palate na obali Save i vade pistolje na ribare koji prolaze obalom koju su oni prisvojili, da ne govorim..Divlji zapad je bio pojam reda i zakona za Srbiju.

4 0

Resenje

Uzeti par desetina dooobrih bagera, pa istovremeno krenuti u rusenje svih tih kvazivikendica na podrucju izmedju savskog nasipa i reke! Pa tek onda krenuti sa hapsenjem onih koji su prodavali ili potpisivali dozvole za izgradnju tih skorijevickih kuca na podrucju ZABRANJENOM za gradnju. A vlasnici tih rusevina neka posle nadoknadjuju stetu od tih birokratsko-urbanistickih mafijasa kojima prvo treba drzava da sudi i potrpa ih sve djuture na robiju. Kljucno je da se kompletno rusenje ima obaviti u roku najduze do 7 dana. Bruka i sramota sta uradise od predivnog sumovitog savskog priobalja!!! A to, sto nekima izgleda taj sumoviti pojas izmedju nasipa i reke kao nesto neuredjeno i kao neka zabokrecina, to je zato sto su ti polupismeni dusebriznici apsolutne neznalice o najboljim metodama zastite priobalja od poplava. Brojna istrazivanja i studije, kao i dugogodisnje iskustvo sa uredjenjem/neuredjenjem priobalja, su utvrdili da bas te samonikle sume od vrba, topola i ostalog sumskog rastinja i zbunja, isprepletanog korenja i granja, naslaga i naslaga mulja, treseta i polutrulih debala, predstavljaju najbolju zastitu od prelivanja reke i poplava!

11 3

Misko

Pa dodji sad kad su poplave, da se prikljucis akciji ciscenja djubreta koje stize jos iz Slovenije. A pravi ljubitelji Save uredno ciste ceo potez iznad bloka 45 Svi po lepom vremenu primecujete sredjene placeve.... Neko je morao da se potrudi da bi to tako izgledalo. Pre 17 godina je tu bio zmijarnik, nisi mogao krociti od djubreta i pacova....

0 7

* Sva polja su obavezna