Aerodrom Morava

Aerodrom Morava Izvor: Morgue File/Ilustracija

U današnjem izdanju Istinomer "Amnezije“ pratimo priču o izgradnji aerodroma "Morava“ kod Kraljeva, o čemu se govori još od 2002. godine.

Bićete u prilici da saznate kako je teklo prevođenje vojnog aerodroma Lađevci u vojno-civilni aerodrom "Morava“ i kako je to bila tema predizbornih obećanja i prethodne i aktuelne vlasti.

Počelo je obećanjem Velimira Ilića, koji je najavljivao da će građani sa aerodroma kod Kraljeva ‪‪moći da lete na jesen 2006.

Mlađan Dinkić i Dragan Šutanovac su zatim obećavali prve letove do polovine 2011. godine. Za kraj 2012. je najavljivana linija Kraljevo-Istanbul "zbog velikog interesovanja putnika".

I Aleksandar Vučić je 2012. govorio da će civilni letovi krenuti u "najskorije vreme". Tri godine kasnije, kaže - u najskorijem roku.

Kao i uvek korišćene su isključivo javno dostupne vesti o temi, zbog želje da se i kroz ovaj projekat isprati način na koji se formira javno mnjenje u Srbiji.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde

.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Onyx

Ni aerodrom Morava, ni aerodrom Nišava neće proraditi iz dva razloga: (1) sebičnost Beograda - svi moraju da lete odatle i (2) opšte sirotinje koja onemogućava održavanje takvog komplikovanog sistema širom Srbije. Ne sumnjam da će i prilikom ove izborne kampanje više političara obećavati skora poletanja sa niškog ili kraljevačkog aerodroma, ali glupo je u to poverovati.

15 0

BBking

Ispaltivost aerodroma je glavni kriterijum za njegovu izgradnju. U mnogo vecim drzavama, sa mnogo vecom frekvencom putnika imate aerodrome koji pokrivaju krug od najmanje 100 km. Nemojte misliti da je sve politika. U pitanju je ekonomski interes.

0 0

Nebo

Zalosne je ne sto ga koriste u predizbornim kampanjama,vec sto aerodrom propada!Kompletan aerodrom je zavrsen,ali je pitanje kome ne odgovara njegov rad!Verovatno bi Wizzair kao i ostale manje komapanije sa niskim cenama bili konkuretne ER SRBIJI i nekom se to ne bi svidelo!Steta je veca za obicne ljude i nasa radnike u inostranstvu koji bi sigurno koristili pogodnosti tih kompanija a nije ih mali broj sirom evrope i sveta!Ali na zalost o dijaspori se ne razmislja,oni ce i tako doci u zemlju i doneti novac!Kada nasi politicari pocnu da razmisljaju u opstem interesu a ne o sopstvenom i o interesu njihovih najblizih verovatno ce nam biti svima bolje!Do tad ostaju predizborna obecanja.

12 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo