Aktivisti SNS isekli zaštićeni hrast za badnjak

Aktivisti SNS isekli zaštićeni hrast za badnjak Izvor: Tanjug/Srđan Ilić

Članovi mesnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) iz naselja Sajlovo u Novom Sadu postavili su na svoju Facebook stranicu fotografije na kojima se vidi kako na Fruškoj gori seku hrast, koji je zaštićena vrsta.

Na fotografijama se vide aktivisti te stranke pored omanjeg drveta hrasta, a na sledećoj fotografiji se vide iste osobe kako nose posečeno drvo. Aktivisti SNS-a postavili su i fotografije na kojima nose zastave bivše Republike Srpske Krajine, a na jednoj fotografiji vidi se i više osoba sa šajkačama i kokardama.

U Nacionalnom parku Fruška gora agenciji Beta je rečeno da nisu upoznati sa ovim slučajem, ali da je svakako reč o nezakonitoj aktivnosti. Nadležni u tom nacionalnom parku kažu da neprestano ulažu napore da obnove zasade hrasta, ali se svaki put uoči Božića po julijanskom kalendaru ponavlja ista stvar - ljudi dolaze i seku zasade te zaštićene vrste drveta, da bi od njih pravili badnjake.

"Ulažemo 12 godina u obnavljanje zasada, jer je toliko potrebno da hrast počne da donosi plodove, a onda oni dođu i za noć unište sve", rekli su u Nacionalnom parku Fruška gora.

Komentara 105

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aleksandar

Gusenice

29 0

misko

I ,,KOSAVU SU NAM ISPRLJALI,,

66 1

Dušica

Ništa novo. SNS uništava sve.

129 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo