Roditelji nezadovoljni Nacrtom zakona o nestalim bebama

Roditelji nezadovoljni Nacrtom zakona o nestalim bebama Izvor: Morguefile/Ilustracija

Predstavnici Udruženja za istinu i pravdu o bebama i Beogradske grupe roditelja nestalih beba predali su Skupštini Srbije pismo protiv Nacrta zakona o nestalim bebama.

Na konferenciji za novinare isped Doma Narodne skupštine predstavnici tih udruženja objasnili su da se protive zakonu koji predviđa novčanu naknadu, ali ne i otvaranje istraga o nestalim bebama.

"Apelujemo da taj zakon ne prođe u skupštinsku proceduru. Posle mučne borbe i 13 godina došlo je vreme da kažemo dosta i tražimo istragu za svaki konkretan slučaj", rekao je Radiša Pavlović iz Udruženja za istinu i pravdu o bebama.

Pavlović je pozivao državu i nadležne organe da omoguće te istrage, navodeći da država ima kapacitete za to.

"Službe bezbednosti imaju podatke o našoj deci. Mi trazizmo istinu o svojoj deci, a nakon što je saznamo možemo da govorimo o modelima odgovornosti", rekao je Pavlović.

Predstavnici tih udruženja su republičkom parlamentu predali pisma za predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković i poslaničke grupe, a najavili su da će ga uputiti i predsedniku države Tomislavu Nikoliću.

U pismu navode da Nacrt zakona o nestalim bebama smatraju sramnim i uvredljivim i ukazuju da pomaka u rešavanju slučajeva nestalih beba nema, te da se ni u jednom pokušaju nadležni organi i komisije nisu potrudili da ispoštuju da se formira organ koji će se baviti punim istražnim radnjama, a koji će biti pod kontrolom određenih nezavisnih institucija.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragan Canj

Sta ocekivati od polupismenih poslanika koji ne misle svojom glavom a i da misle glava im sluzi za podsisivanje a ne za donosenje postenih zakona

7 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo