Vučić u Potočarima: Majkama decu niko ne može vratiti

Vučić u Potočarima: Majkama decu niko ne može vratiti Izvor: N1 info

Premijer Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u Memorijalnom centru u Potočarima pošto je stigao u Srebrenicu na investiciono-razvojnu konferenciju. On je rekao da način na koji je pognuo glavu pred srebreničkim žrtvama govori o njegovom odnosu prema njima i poručio da se sada jedno može gledati u budućnost.

Upitan da prokomentariše izjavu predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Munire Subašić da je dolaskom u Memorijalni centar Potočari i odavanjem pošte srebreničkim žrtvama priznao genocid u Srebrenici, Vučiće je rekao da ono što govori, govori javno.

"Ono što želim da govorim, govorim javno. Mi želimo da Srebrenica bude most naše saradnje", istakao je srpski premijer.

Prema njegovim rečima, "niko sestrama ne može da vrati braću, niko majkama ne može da vrati decu", ali ono što se može je da se gleda u budućnost i da ta budućnost za građane Srebrenice bude srećnija.

Cveće su položili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić, načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković, potpredsednica FBiH Melika Mahmutbegović kao i mnogobrojne druge delegacije.

"Svoj sud pokazao sam i danas poklonivši se nevinim srebreničkim žrtvama. Verujem da ono što će Republika Srbija i naši ljudi danas uraditi i pokazati biti signal da sem poštovanja prošlosti i razumevanja šta se dogodilo, sa velikim optimizmom gledamo u zajedničku budućnost", rekao je Vučić po dolasku u Dom kulture.

Izvor: N1

Specijalni program iz Srebrenice gde se održava investicioni forum možete pratiti na N1 televiziji i na našem portalu.

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

milkica

ITREBA DA POLOZI VENAC JER TO SU LJUDSKE ZRTVE A NE ZIVOTINJE!!!!

1 0

Kale

Ko je ono beše, prelepljivao naziv ulice,Bulevar Zorana Đinđića,sa letkom na kom je pisalo,Bulevar Ratka Mladića? Ah,da,setio sam se,pa to je bio Pajtić!

6 154

PIJAR

Ti nikada nemožeš iskajati grehe iz prošlosti..

4 167

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo