Drecun: Javite se ako znate nešto o zločinima na Kosovu

 Drecun: Javite se ako znate nešto o zločinima na Kosovu Izvor: N1 info

U Skupštini Srbije održana je prva sednica radne grupe za prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina na Kosovu i Metohiji, a predsedavajući te grupe Milovan Drecun apelovao je na sve koji imaju informacije o učinjenim zločinima da im se obrate.

"Želim da pozovem sve koji imaju saznanja o zločinima koji su počinjeni 1998, 1999. i 2000. godine na Kosovu i Metohiji da se obrate ovoj radnoj grupi, a što se tiče njihovog identiteta, biće maksimalno zaštićeni. Nama je neophodna saradnja ljudi koji su bili neposredni svedoci zločina", kazao je Drecun novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da je na prvoj sednici dogovorena metodologija rada i određeni zadaci koji moraju da se ispune u narednom periodu.

Prema njegovim rečima, radna grupa će pozvati i predstavnike UNMIK-a, OEBS-a, EULEKS-a, Bezbednosno informativne agencije (BIA) i Vojnobezbednosne agencije (VOA) da dođu na njihove sednice i da im dostave svoje podatke.

Drecun je precizirao da će sve informacije do kojih dođe radna grupa dostaviti specijalnom tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu, koje će ih potom proslediti specijalnom istražnom timu koji vodi istragu na osnovu izveštaja Dika Martija i Specijalnom sudu za ratne zločine na KiM.

"Ovo je poslednja, ozbiljna prilika da se otkriju zločini koji su počinjeni na Kosovu i Metohi nad sprskim narodom, Romima i ostalim zajednicima koji do sada nisu otkriveni i procesuirani, i mi kao radna grupa želimo da doprinesemo u prikupljanju činjenica na osnovu kojih može da postupa tužilaštvo", rekao je Drecun.

Radnu grupu za ;prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina nad pripadnicima srpskog naroda i ostalih nacionalnih zajednica na Kosovu i Metohiji, osnovao je Skupštinski Odbor za Kosovo i Metohiju 19. oktobra.

Prvoj sednici prisustvovao je Dragoljub Stanković iz tužilaštva za ratne zločine u Beogradu, predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Dejan Marinković i predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović.

Sledeća sednica bi trebalo da se održi u Službi za otkrivanje radnih zločina (SORS).

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Viktor Južni

Pa zar to neko zna bolje od tebe.

26 0

Berisha

Čuš čovjeka!? Znate vi sve o zločinima na Kosovu, jer ste sudjelovali u tome sa vašom propagandim, dodatne informacije mogu vam dati Stojanovic, Diković i Radisavljević-Guri. Izvještaj Dika Martija, koji ima rukopis vašeg DB-a, ostavite fantastici.

12 4

Nikolica

Da li placate struju sada na Kosovu ili je i dalje besplatna kao sve dok smo vas gajili? Sada vam je plata prosek 80 €. Nekaze se dzabe: " Hrani pseto da te ujede"

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo