Reksona u Impulsu otvoreno o hip hopu, Bassivitiju i životu

Reksona u Impulsu otvoreno o hip hopu, Bassivitiju i životu Izvor: N1

Davne 1996. u Beogradu je samo mala grupa ljudi slušala hip hop muziku. Ljubitelji ovog muzičkog pravca su se držali zajedno i furali su drugačiji, prepoznatljiv fazon.

Za neke je to bila samo prolazna faza, ali za neke, poput Relje Reksone Milankovića, to je bio način života.

Stvaranjem, izvođenjem i izdavanjem hip hop muzike Relja se bavi skoro 20 godina. Kako su izgledali njegovi počeci, o nastanku Bassivityja, grupi V.I.P, nastupima sa 50 Centom, saradnji sa Strukom na aktuelnom albumu "Totalna kontrola" i o dokumentarnom muzikčkom filmu "Stani na put" čućete od Relje u emisiji "Impuls".

Izvor: N1

Prvi projekat beogradskog hip hopera bio je Crni Protokol, a onda je udružio snage sa Ivanom Jovićem Ikcem sa kojim je formirao kultni sastav V.I.P. Tako je ranih 2000. ovaj dvojac postavio temelje hip hop scene u Srbiji. Njihov debi album "Ekipa stigla" prodat je u čak 15.000 primeraka i ujedno je bilo prvo izdanje izdavačke kuće Bassivity.

Od početka postojanja, ova izdavačka kuća okupila razne afirmisane repere kao što su Struka, Shorty, Marčelo i drugi, ali i platforma za nove, manje poznate izvođače.

Reksona je posebno ponosan na dva nastupa uz popularnog američkog repera 50 Centa, prvi put pred njegov koncert u Areni 2006. godine i drugi put tri godine kasnije u hali Pionir, takođe u Beogradu.

Izvor: N1

Među poslednjim Reljinim projektima su album "Totalna kontrola", koji je uradio sa kolegom Strukom, i učesće na dokumentarnom muzičkom filmu "Stani na put" koji govori o nastanku i razvoju regionalne hip hop scene.

Tagovi: hip hop , muzika

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Jea

Jedva cekam film da pogledam..

0 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo