Strateško partnerstvo ruskih i srpskih železnica

Strateško partnerstvo ruskih i srpskih železnica Izvor: N1

Predstavnici ruskog "RŽD Internešnl" d.o.o. i srpskog preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" a.d. potpisali su u Moskvi Memorandum o strateškom partnerstvu.

Tim dokumentom definiše se način mogućeg daljeg učešća ruske kompanije u projektima vezanim za železnički saobraćaj i železničku infrastrukturu na teritoriji Srbije.

Kako je saopšteno iz tog ruskog preduzeća, ima se u vidu saradnja prilikom osnivanja dispečerskog centra za daljinsko upravljanje železničkim saobraćajem u Beogradu, daljeg razvoja srpske škole za saobraćajno projektovanje i izgradnju, za eventualno angažovanje "RŽD Internešnl" u radovima na održavanju postojeće železničke infrastrukture Srbije.

Tu je, takođe, i saradnja za pružanje pomoći prilikom obuke srpskih stručnjaka železničke struke u specijalizovanim ruskim visokoobrazovnim ustanovama.

Od marta 2014. godine "RŽD Internešnl" realizuje Ugovor o izvođenju radova na izgradnji i rekonstrukciji objekata železničke infrastrukture u Srbiji.

Ugovor je bio zaključen u okviru sporazuma vlada Rusije i Srbije o odobrenju Srbiji državnog izvoznog kredita u iznosu od 800 miliona američkih dolara.

Ukupna vrednost ugovora je 941 milion američkih dolara.

Delegacije Srbije, koju predvodi predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, započela je posetu Ruskoj Federaciji, u okviru koje su ruska i srpska strana održale niz poslovnih sastanaka, kada su potpisani sporazumi o saradnji dve zemlje, među kojima je i Memorandum o strateškom partnerstvu "RŽD Internešnl““ d.o.o. i "Infrastruktura železnice Srbije““ a.d.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

ja

To je pravi potez dajte otkaz ljudima koji rade na odrzavanju infrastrukture, te poslove dajte RZD-u. Siguran sam da ce to manje kostati drzavu. Ne dirajte administraciju, jer oni su ionako stranacki soldati. Cisto da se ne zbunite sarkastican sam. Ljudi padokle vise unistavanje? Kad cemo da se dozovemo pameti?

5 1

mujcinovic salih

Bolje da su potpisali ugovor o partnerstvu sa Vanuatuom!

3 1

Lala

"Od zla oca i gore matere"!

14 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo