Etno džez Karoline Gočeve u Kolarcu

Etno džez Karoline Gočeve u Kolarcu Izvor: N1

Koncertom u sali Kolarčeve zadužbine 7. novembra, jedna od najvećih makedonskih zvezda, Karolina Gočeva, prvi put će beogradskoj publici uživo predstaviti svoj etno-džez projekat "Makedonsko devojče 2".

Prvi album ovog tipa pop pevačica je izdala 2008. godine. "Želela sam da vidim kako ću se snaći u toj vrsti muzike, to je bio kao neki eksperiment za mene", priča Gočeva za N1. Kaže da je sve prošlo mnogo bolje nego što su i sami očekivali, i da je album postao najslušaniji u Makedoniji.

Publika je tražila, kako navodi, da nastavi u tom smeru i pre tri godine je počela da radi na drugom albumu.

"Sve su pesme postale evergrin... Imala sam sedam koncerata u Skoplju, šest dan za danom, pa još jedan", navodi pevačica. "Materijal je veoma zahtevan, nemam pratećih vokala, samo muzika i ja... Koncert je veoma zahtevan, plašila sam se jedino da li ću izdržati svih šest... To je bio izazov za mene, i sve je prošlo odlično".

Dodaje da je bend koji je prati napravljen specijalno za ovaj projekat. "Deset muzičara je sa mnom na bini, sve su to akademski muzičari, koji imaju bitnu ulogu u ovom projektu... Svi smo jednako bitni", kaže Gočeva.

Izvor: N1

Upitana da li je odustala od pop muzike, kojom se proslavila, Karolina kaže da će sigurno napraviti i neku pop pesmu u budućnosti. "Nisam još naišla na neku natprosečnu pesmu, koju bih htela da napravim... Pop muzika je u krizi, u regionu je malo dobrih pop pesama", ocenjuje.

Kako kaže, publici se sviđa ovo što sada radi i ne vidi razloga da ne napravi još jedan ovakav projekat.

Izvor: YouTube/ KarolinaGocevaONAIR

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo