Ugovor o Železari ne može da se objavi bez saglasnosti HPK-a

Ugovor o Železari ne može da se objavi bez saglasnosti HPK-a Izvor: Tanjug/Marko Đoković

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je da bi prekršio zakon kada bi objavio ugovor o uvođenju profesionalnog menadžmenta u Železaru Smederevo bez saglasnosti partnera, odnosno HPK Inženjeringa.

"Strani investitor ne želi da dođe u zemlju u kojoj zna da će pred kamerama morati da pregovara. Onog momenta kada kompanija HPK bude saglasna da se ugovor objavi, on će biti objavljen", rekao je Sertić novinarima u Skupštini Srbije.

Istakao je da odluku o tome da li je nešto tajno ili nije u poslovnim ugovorima donosi Komisija za zaštitu konkurencije.

Sertić je predložio da svi zaintresovani za problematiku objavljivanja takvih podataka "sednu za sto”, od poverenika za zaštitu informacija, pa do svih drugih, i da se tada napravi plan šta je to što treba da se izmeni u zakonima kako bi bio napravljen održiv i izbalansiran nivo i čista situacija šta su to zaštićeni podaci.

Sertić je danas, pred pred skupštinskim Odborom za privredu, predstavio nacrt Zakona o ulaganjima za koji je rekao da će biti osnovni propis kojim će Vlada Srbije nastojati da poboljša poslovno okruženje i koji će izjednačiti status stranih i domaćih investitora.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mira

Kakve veze imaju strani investitori sa ovim ugovorom? A jos vise ko ista pita HPK? Oni su angazovani i debelo placeni MENADZERI, koji treba da vode fabriku. A SVE placamo MI. Dakle o normalno je da taj "ugovor" bude javan. Uopste ne mogu da razumem kakav je to bezobrzluk i lagarija, zelezara je DRZAVNO a ne privatno preduzece.

6 0

gigatrend

Dokle više to zaluđivanje naroda. Upravo neobjavljivanje ugovora je kršenje zakona, a samim tim je svakome jasno (osim botovima koji sad spavaju, ali će čim dobiju instrukcije nagrnuti) da u tom ugovoru nešto mnogo smrdi.

10 0

Damjan

Pa nije ti Serticu tata dao tu Zelezaru, ako se nekom investitoru ne svidja da podaci moraju biti javni onda ne mora da investira, a ta Zelezara je vlasnistvo gradjana Srbije a ne SNS a!

14 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo