Andrej Vučić zakasnio sa tužbom za Asomakum?

Andrej Vučić zakasnio sa tužbom za Asomakum? Izvor: N1

Pravni stručnjaci tvrde da je propušten rok u kome je Andrej Vučić mogao da tuži firmu "Asomakum", i da je Privredni sud njegovu tužbu trebalo da odbaci.

Tužba Andreja Vučića usledila je posle niza kontroverzi koje su pratile "Asomakum" i nekolicinu drugih privrednih društava koja su još sredinom 2011. godine označena kao grupa fiktivnih firmi.

Brat premijera Andrej Vučić, više od četiri godine nije ni spomenuo da postoji firma na njegovo ime sa računom u blokadi zbog duga od 22 miliona. Takvo zatišje je, prošlog oktobra, donelo buru u Skupštini, kada je poslanik Nove stranke Zoran Živković prvi put pomenuo Asomakum.

Posle toga je Andrej Vučić za krađu identiteta, tužio osobu nepoznatog identiteta. Iako zakon o postupku registracije kaže da je rok za pokretanje postupka, za utvrđivanje ništavosti, istekao još marta 2011.godine.

Nepoštovanje zakona, upravo od onih koji ga sprovode, ne iznenađuje predsednika Advokatske komore Dragoljuba Đorđevića.

“Sud može da prihvati svašta, meni se dešavalo da stvari koje apsolutno ne mogu da prođu prođu, i dešavalo se da stvari za koje sam 100 odsto siguran da ću uspeti, da ne prođu. A znate šta to znači? To znači da nemate savršeno sudstvo, sigurnost pravnog poretka i vladavinu prava”, upozorava on.

U Privrednom sudu kažu da je sve urađeno po zakonu. “Ocenu blagovremenosti tužbe vrši postupajući sudija u svakom konkretnom predmetu”, kažu u Sudu.

Sudija postojećeg postupka u ovom slučaju do septembra je bila Mirjana Jovanović, kada je njeno izuzeće zatražio upravo advokat Andreja Vučića, zbog kako je naveo odugovlačenja postupka, iako se takvim zahtevima retko izlazi u susret - predsednik Privrednog suda već je odabrao novog sudiju.

Opširnije u prilogu Jelene Zorić:

Izvor: N1info

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Velinko

Kao što već pomenuh, Andrej Vučić je istovremeno vojna policija na Paradi Ponosa (izjavio pred policijom), ekonomista u NBS (izjavio pred sudom) i vlasnik privatne firme (izjavio njegov rođeni brat). Pa nije ni čudo što su mu ukrali identitet kad ih toliko mnogo ima, a gde ima tu se i prosipa.

30 140

Mira

U Srbiji se sve pretvorilo u SARADU! I mozda bi i bilo smesno kada nam ne bi unistavalo zivote, sadasnjost i buducnost. Zakoni se gaze na svakom koraku, i vise ni ne pokusavaju da to PRIKRIJU! Svakodnevno se suocavamo sa bahatim i neprincipijelnim tuziocima, sudijama, gradonacelnicima i premijerom. I ako ih svakodnevno ispiranje mozga zbilja dovede ponovo na vlast, Srbija se vise spasti nece!

457 625

Darko

Koga da tuzi i sta da tuzi? Sam sebe dajte molim vas...

451 599

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo