Prinudno izvršenje sa računa GSS Media, povezane sa Telekomom

Prinudno izvršenje sa računa GSS Media, povezane sa Telekomom

Prinudno izvršenje sa računa GSS Media, povezane sa Telekomom Izvor: Promo

Austrijski sudovi doneli su još jednu meru protiv kompanije povezane sa srpskim Telekomom u borbi protiv piraterije. Pravosnažni postupak koji je protiv platforme GSS Media u korist Granda pravosnažno je okončan u korist Granda početkom septembra a prošle nedelje pokrenut je postupak prinudnog izvršenja na bankovnim računima GSS Media zbog neplaćanja sudskih troškova.

Zbog nepoštovanja sudskih naloga kompanija GSS Media je do sada u nekoliko navrata kažnjena sa više od 100.000 evra.

Podsetimo, prošle nedelje je Privredni sud u Beču naložio drugoj Telekomovoj kompaniji Go4YU i MTEL Austria da odmah prestanu neovlašćeno da emituju emisije Grand Produkcije: Zvezde Granda, Nikad nije kasno, Zvezde Granda Specijal i Praktična žena.

Spor Granda i platforme GSS Media zbog neovlašćenog emitovanja emisija produkcije Grand je okončan još 3. septembra pravosnažnom presudom Vrhovnog suda Austrije, a presudom se GSS Media obavezuje da nadoknadi nastalu štetu.

Sudskom presudom im je naloženo da omoguće uvid u finansijske podatke, kako bi se utvrdio iznos stečen neovlašćenim emitovanjem, kao i da na svojoj internet stranici objave vest o presudi.

GSS Media je platforma koja pruža mogućnost dijaspori da gledaju kanale iz regiona preko interneta i strateški je partner Telekomove kompanije Go4yu.

Do spora je došlo jer je GSS Media neovlašćeno emitovala najpopularnije Grandove emisije "Zvezde Granda", "Nikad nije Kasno" i "Zvezde Granda – Specijal" na TV Prva. Pošto su se oglušili na sve molbe da se zamrače Grandovi sadržaji i nastavili da krše zakon,

Grand je tokom 2018. i 2019. godine, pred Privrednim sudom u Beču vodio postupak protiv te kompanije zbog povrede prava intelektualne svojine.

Prvostepeni postupak pred bečkim sudom je okončan 2019. godine u potpunosti u korist Granda. Sud je tada utvrdio da je GSS povredio isključiva prava i naložio im da dostave na uvid finansijske podatke kako bi se odmerila adekvatnu naknada koju treba da isplate Grandu. GSS je podneo žalbu na prvostepenu presudu, a u međuvremenu nastavio da povređuje prava Granda, potpunosti ignorišući instrukcije prvostepenog suda.

Apelacioni sud u Beču je u junu ove godine odbacio tu žalbu i potvrdio presudu protiv GSS-a, čime je postupak pravosnažno okončan.

Imajući u vidu da ova kompanija nije postupila po naređenju suda da dostavi finansijske podatke, Grand je pokrenuo postupak prinudnog izvršenja, a sud je naložio GSS-u da bez odlaganja plati sve iznose i dostavi sve dokumente, uz plaćanje penala za svaki dan kašnjenja.

Dodatno, kako je GSS na svojoj internet stranici nastavio da nudi i reklamira Go4Yu platformu putem koje se i nakon presude neovlašćeno reemitovale Grandove emisije, sud ih je kaznio za ponovljenu povredu prava.

Grand posluje u okviru kompanije United Media kao i televizija N1.

POVEZANE VESTI

Komentari (5)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Komentator

Tako će Telekom jednog dana..... 12 meseci po 1 dinar ccccc

MTN

Ovce su za šišanje , zato hoću da dođe vreme da sam biram kanale koje ću da gledam , ne treba mi tv partizan i tv zvezda kao ni tv prćilovica ili tv cikote

Felix

Oni mislili da je to srpsko pravosuđe pa ne moraju da poštuju presudu.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Beograd obeležava godišnjicu oslobođenja u Drugom svetskom ratu 07:19 h

07:19 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Danas pretežno sunčano, do 17 stepeni 07:03 h

07:03 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vučić u Izraelu nagrađen priznanjem "Prijatelj Ciona" 19.10.2020.

19.10.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

CINS: Direktorat ne otkriva ko je helikopterom ugrozio supove na Uvcu 19.10.2020.

19.10.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Mihnjak o stanju u vrtićima: Ne treba roditelji da kontrolišu njihov rad 19.10.2020.

19.10.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Kosovska vlada donela plan primene vašingtonskog sporazuma od 16 tačaka 19.10.2020.

19.10.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Požar u Trebevićkoj ulici u Beogradu 19.10.2020.

19.10.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Ukrajina ne želi da sa Rusima učestvuje u obeležavanju oslobođenja Beograda 19.10.2020.

19.10.2020.  |  Vesti

loader