Šarčević: Ujutro ćemo sve razjasniti, studenti nemaju razloga za brigu

Vesti 03. jul 202001:31 > 01:37
Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je za Novu.rs da će ujutro sve razjasniti, dodajući da je studentima poručio da nemaju razloga za brigu.

Studenti u Beogradu u četvrtak uveče protestovali su zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će zbog širenja koronavirusa biti zatvoreni svi studentski domovi. U protestnim šetnjama, iz više domova, stigli su ispred Skupštine, uzvikujući sve vreme „Nećemo kući“ i „Ne damo domove“. Najavili su okupljanje za danas u 10h ispred Filozofskog fakulteta, i zatražili da pred njih izađe ministar prosvete, poručivši mu „Šarčeviću, javi se“.

„Ja ću ujutru dati saopštenje zato što je došlo do pogrešnog tumačenja stava koji je dat još u ponedeljak od studentske poliklinike“, rekao je Šarčević, pa dodao: „To je bila najava. Ja sam na Kriznom štabu izneo podatke još prošle nedelje da se broj zaraženih studenata odnosio na studente koji ne žive u domovima, nego žive u stanovima, kod rođaka. Na tu zamenu teza sam ja ukazao još u ponedeljak, i to ćemo sutra da razjasnimo. Beogradski centar ima najmanje takvih situacija“.

Na pitanje hoće li reagovati na povike nezadovoljnih studenata, Šarčević je odgovorio: „Ja sam već u sedam ujutru zakazao medije koji će to da saopšte. Javio sam predstavnicima SKONUS-a, javio sam predstavnici Studentskog centra Beograd i sve ćemo to ujutru razjasniti“, rekao je za Nova.rs Šarčević.

Rektorka BU Ivanka Popović je komentar ostavila za ujutro.