Na prvom ročištu po tužbi Andreja Vučića - vređanje, zahtev za izuzeće sudije

Na prvom ročištu po tužbi Andreja Vučića - vređanje, zahtev za izuzeće sudije

Izvor: N1

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu počelo je suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podneo protiv potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, zbog navoda o slučaju "Jovanjica". Vučić je Aleksića tužio zato što je više puta u javnosti govorio da ima saznanja da je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija, pre hapšenja u novembru, zvao predsednikovog brata.

Da li je vlasnik plantaže droge po hapšenju zvao predsednikovog brata? Istinitost ove tvrdnje dokazuje se na drugom mestu - na današnjem ročištu raspravljalo se samo o povredi časti i ugleda Andreja Vučića zbog optužbe koju je izneo narodni poslanik Miroslav Aleksić.

Novinarima nije bilo dozvoljeno praćenje suđenja, ali je, po svemu sudeći, bilo burno.

"Kad smo ušli u sudnicu, krenuo je sa uvredama, mene nazivao "Indijancem", budalom, vidno nervozan i rastrojen. To samo dokazuje u kakvom su nam stanju institucije kada to može da se dešava tokom ročišta u jednom sudu", priča Aleksić.

N1: Da li je zaista bilo vređanja u sudnici?

"Da, gospodin Aleksić je stalno dobacivao Andreju Vučiću, vikao mu da je lopov i tako dalje", navodi Vladimir Đukanović, punomoćnik Andreja Vučića.

N1: Da li mu je vaš klijent rekao da je "indijanac"?

Đukanović: Ne, nije mu to rekao.

Činjenica da je tužilac predsednikov brat, a njegovi zastupnici narodni poslanik i supruga ministra zdravlja imali su uticaj na rasuđivanje sudije, kaže Aleksićev zastupnik, zbog čega su tražili njegovo izuzeće.

"Sudija mi je odbio jedno dvadesetak pitanja koja sam zaredom postavio, koja imaju direktnu vezu sa ovim događajem, pa sam zaključio - bez obzira na to što se on dosta civilizovano ponašao kao sudija - da je on pristrasan i da na trenutke zazire od punomoćnika tužioca i da ovaj postupak, bojim se, neće ići kako bi trebalo po zakonu i sudskom postupku" Borivoje Borović, advokat Miroslava Aleksića.

Nema ni govora o pristrasnosti, tvrdi punomoćnik Andreja Vučića.

"To je njihova taktika, da odugovlače sa postupkom, da ubacuju dokaze koji nikakve veze nemaju sa ovim postupkom. To je dokaz njihove nervoze, mi smo potpuno spokojni i nemam nikakvu dilemu da će za iznetu laž koju je gospodin Aleksić izneo, morati da plati kaznu jer apsoluno nema dokaze za tako nešto", navodi Đukanović.

Po nalogu tužilaštva obavljeno je veštačenje telefona vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije, kojim je utvrđeno da razmene poziva i poruka između njega i Vučića nije bilo.

N1: Da li vi imate ijedan opipljiv dokaz da je vlasnik "Jovanjice" zaista komunicirao sa porodicom Vučić? /

"Sve informacije koje sam dobijao o slučaju "Jovanjica" su dolazile iz državnih institucija, od pripadnika MUP-a, i  pokazale se kao potpuno tačne i ispravne. Jedini način da se to dokaže je veštačenje telefona - imenika, istorije kontakata, i tako dalje. Toga nije bilo", tvrdi Aleksić.

Kako kaže, veštačenje se odnosilo samo na to da li je Koluvija zvao kontakte u imeniku koji su nazvani punim imenima Aleksandra i Andreja Vučića, dok ostali nalazi nisu objavljeni.

POVEZANE VESTI

Komentari (11)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

"Aleksić mora da plati kaznu". Kao advokat ovo nikada ne bih izgovorio jer to jasno i nedvosmisleno potvrdjuje da se ovde ne radi o naknadi neke nematerijalne štete zbog navodne povrede ugleda i časti, već o odmazdi gde Aleksić treba da se "kazni" zato što je pomenuo batu predsednika i to zloupotrebom suda i prava. Nesumnjiv dokaz da je tužba sikanozna i da nema štete po ugled i čast [necastivog]. A snimanja u sudnici nema jer tuzilac ima problem sa rečnikom i ophodjenjem prema suprotnoj strani i to u više postupaka.

Aleksandar

Veštačenje telefonskog aparata ne mora pokazati da je bilo poziva, jer je npr. moguće jednostavno obrisati poziv iz liste poziva. Sa druge strane, lista poziva izdata od strane telefonskog operatera kod kojeg tužitelj ima telefonski broj mora da sadrži informacije o svim pozivima. Osim ako se "neko" ne poigra i sa tim podacima, naravno.

Novosađanka

Mogu misliti koliko je civilizovana atmosfera na ročištu na kojem "nastupa" Vladimir Đukanović!

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Ambasador Francuske pozdravlja odluku Srbije da izabere novu metodologiju 10:11 h

10:11 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

BLOG UŽIVO: Pune se kovid bolnice u Srbiji, u Novom Pazaru pet osoba preminulo 09:59 h

09:59 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Direktor Instituta društvenih nauka pita premijerku zašto je uhapšen njihov član 09:57 h

09:57 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Pukao ringišpil kod Sombora, povređeno osmoro dece 09:44 h

09:44 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Šebek: Akumulirani bes traje 30 godina, građani izgubili poverenje 09:31 h

09:31 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Mlađan Đorđević od Vučića traži potvrdu da radi za rusku službu 09:24 h

09:24 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Hoti: SAD i EU treba da se dopunjuju u dijalogu, ulazimo u završnu fazu 09:14 h

09:14 h  |  Vesti

loader