Direktor Telekoma odbio da odgovori na pitanje da li će vratiti N1 na Supernovu

Direktor Telekoma odbio da odgovori na pitanje da li će vratiti N1 na Supernovu

Izvor: N1

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk odbio je da odgovori na više puta puta postavljeno pitanje da li će eventualno prihvatiti ponudu United Media da se u kablovski sistem "Supernova" vrati informativni program N1.

Telekom Srbija održala je, uz pravni tim, konferenciju za novinare povodom toga što je, kako tvrde, United Media tražila gašenje svojih kanala u okviru "Supernove", koja nije pravno lice.

"Supernova" je emitovala kanale United Media i nakon isteka ugovora.

U međuvremenu je Telekom od United Media dobio javnu ponudu za samo jedan kanal - N1, ali je Ćulibrk odbio da odgovori na više puta postavljeno pitanje da li će na tu ponudu odgovoriti i eventualno je prihvatiti.

"Ja ću ponovo da odgovorim da mi očekujemo od United Media da razgovaramo i da nam daju dozvolu da ukljućimo svih 17 kanala, jer je interes građana, odnosno naših korisnika da gledaju svih 17 kanala", rekao je Ćulibrk.

Direktor Telekoma je novinarki N1 poručio i da nije siguran koliko može da bude objektivna u ovom slučaju.

"Mene zabrinjava, neću da kažem zabrinjava, čudi me vaše insistiranje da štitite interes građana kroz jedan kanal, a da niste zainteresovani uopšte da štitite interes građana, u ovom slučaju naših korisnika, za svih ostalih 16 kanala. Jako je čudno, iako iz toga mogu da proizilaze i neki drugačiji zaključci", kazao je on.

Upitao je i da li Telekom treba da očekuje da svakih sedam dana dobija po jednu ponudu United Media za jedan po jedan kanal.

"Da li mislite da je to poslovna logika između ozbiljnih privrednih društava (...) Spremni smo da uključimo svih 17 kanala (...) Kad dobijemo pisanu ponudu od strane vaše kompanije svakako da ćemo odgovoriti. Mi ne dobijamo ponude", tvrdi Ćulibrk.

Koordinator za internet i multimediju Telekoma Vladimir Lučić nadovezao se rečima da je cela priča deplasirana, jer je, kako tvrdi, ta kompanija prihvatila finansijsku ponudu za svih 17 kanala."I mi smo dobili samo ugovor koji nije u skladu sa zakonom, i samo kad se prilagodi ugovor sa tih par malih izmena, mi ćemo ga potpisati i pustiti (...) Ponuda za svih 17 kanala je prihvaćena, koja uključuje N1", tvrdi on.

Ćulibrk je novinarku N1 upitao i smatra li da Telekom Srbija, kao akcionarsko društvo, nema svoje poslovne interese.

Na primedbu naše reporterke da joj opet postavlja pitanje, kazao je: "Pa, moram da postavljam zato što je plasirana jedna zamena teza sa javnim ponudama."

"Gospodo iz United Media, molimo vas, evo ovde sad javno, ne gledam u vas (novinarku N1), molimo vas, javite nam se da krenemo i da nastavimo razgovore u interesu svih korisnika građana Srbije, kako bi ovu agoniju završili", rekao je Ćulibrk.

Na pitanje novinarke Insajdera zašto je za Telekom neprihvatljiva javna ponuda United Media da emituju N1, Ćulibrk je ponovio da je njegova kompanija zainteresovana za svih 17 kanala.

"Neke ću verovatno i razočarati, ako govorimo o interesima građana, ono što je interes građana i naših korisnika, pokazali su građani pozivanjem kol-centra, ti pozivi su krenuli od 18. (januara) ujutru, preko 90 odsto korisnika i građana je pitalo za Sportklub (...) Svi kanali imaju svoju publiku i svi kanali su interes građana", rekao je direktor Telekoma.

Na direktno pitanje novinarke Insajdera da li je Telekom uopšte zainteresovan za kanal N1, Lučić ponovo nije precizno odgovorio.

"Potpuno iskreno vam govorim. Mi smo njih u petak opet podsetili da nam daju ugovore za svih pet kablovskih operatera prilagođene zakonu i ugovor za Telekom Srbija. Oni to nisu dostavili. U ponedeljak u 9 sati ih opet zovemo na razgovor, potpuno smo spremni da uključimo sve kanale momentalno, evo sad, ovog trenutka, i to bi bilo baš korektno - da povuku ovu naredbu, da mi sednemo sutra, i možemo javnost da obavestimo o toku pregovora", rekao je Lučić.

Kako Telekom kao državna firma može da ima svoje kanale?

Novinar TV Nova S podsetio je Ćulibrka da dok optužuje kompaniju United Media za nezakonito ponašanje, Telekom kao preduzeće u državnom vlasništvu poseduje nekoliko kablovskih kanala, iako zakon izričito zabranjuje da država ima vlasništvo u medijima."Mi smo akcionarsko društvo i poslujemo u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, a ne u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima. Ozbiljna i velika razlika, ko hoće da razume morao bi da ima uvid u takve zakone. Što se tiče vlasništva nad medijima, mi imamo uredno registrovane kanale u republičkoj agenciji za eletronske medije, sad moram reći, za razliku od vašeg vlasnika koji kompletnu produkciju drži u Srbiji, a navodno vodi svoje kanale kao prekogranične", kazao je direktor Telekoma.

Lučić je najavio da će tokom ove godine, u saradnji sa Juronjuzom (Euronews), Telekom pokrenuti informativni kanal Juronjuz Srbija.

POVEZANE VESTI

Komentari (153)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pa šta#

Ovaj nije prava adresa, NA TAKVA PITANJA MOŽE DA ODGOVORI ISKLJUČIVO ALEKSANDAR VUČIĆ!!!!!

Pa šta#

Ali, "E baš neću", TAČKA!?

Kide

Kada se putem telekomovog interneta ulogujem na svoj EON nalog, nisam u mogućnosti da gledam N1, Novu s i Sk. Da li je to do telekoma ili do United Media?

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog izbegavanja samoizolacije 30.03.2020.

30.03.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

BLOG UŽIVO: Šesnaest žrtava koronavirusa, UG donira Srbiji milion dolara 30.03.2020.

30.03.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Molba za zaštitu osoba sa autizmom za vreme vanrednog stanja 30.03.2020.

30.03.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Savez za Srbiju: Vučićeva izjava o celodnevnom policijskom času krajnje opasna 30.03.2020.

30.03.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Na Kosovu 102 obolela od koronavirusa 30.03.2020.

30.03.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Uhapšen Zaječarac koji je gađao staklenim flašama policijske službenike 30.03.2020.

30.03.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

U Valjevu 56 medicinara izolovano, građani lagali o kontaktima sa zaraženima 30.03.2020.

30.03.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Joksimović: Naši građani nemaju obavezu da se javljaju ambasadi 30.03.2020.

30.03.2020.  |  Vesti

loader