Šarćević: Studenti i profesori na Megatrendu ne smeju da trpe velike lomove

Šarćević: Studenti i profesori na Megatrendu ne smeju da trpe velike lomove

Šarćević: Studenti i profesori na Megatrendu ne smeju da trpe velike lomove Izvor: N1

"Studenti i profesori na Megatrendu ne smeju da trpe velike lomove", izjavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević i napomenuo da ministarstvo proteklih meseci kontinuirano ispituje rad privatnih visokoškolskih ustanova, uz ocenu da sličnih nepravilnosti u radu ima i na državnim fakultetima.

"Ovo (prodaja Megatrenda) je bilo u međuvremenu lična kreacija osnivača, u koju ja ne mogu da uđem", dodao je Šarčević za Radio Beograd.

Šarčević je rekao i da je jedan od prioriteta za narednu godinu obavezno predškolsko obrazovanje za trogodišnjake. Obavezni predškolski program za "nultu" godinu nije obuhvaćen reformom ni kroz godine uzleta, koja je do šest godina, niti je u kurikulumu koji obuhvata prvi razred od sedme godine.

Dakle, ta jedna godina je ostala negde u vakuumu, ocenio je on. Prirodnije je da se to dešava u osnovnoj školi, kroz zajednički rad učitelja i vaspitača, a kroz celodnevni boravak. Time bismo dobili bolju strukturu vremena koje deca provode, kvalitetniju pripremu, ali i oslobađanje prostora u zgradi vrtića za obuku trogodišnjaka, rekao je Šarčević.

Ministarstvo prosvete ove godine ima 60 odsto više sredstava u budžetu za investicije, što omogućava opremanje još 10.000 digitalnih učionica i obnavljanje starih informatičkih kabineta, zaključio je Šarčević.

POVEZANE VESTI

Komentari (26)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zunzara

A DA VI MALO PUSTITE DECU DA BUDU....DECA, TO NIKOME NE PADA NA PAMET.

Penzionerka iz Beograda

Da li Ministarstvo prosvete ima u okviru svoje nadležnosti nalaz kakve su bankarske garancije Univerziteta Megatrend i da li studenti prate sve akreditovane programe, kao i da li angažovani nastavni kadar prima redovno plate? Ako tu ima znanih propusta, onda je to dovoljno da ministar M. Šarčević podnese ostavku/bude smenjen, mada je, kao i u slučaju gospodina Žarka Obradovića, bio dovoljan i skandal male mature. Svakako da posledice nostrifikovane diplome (nepostojeće originalne diplome sa osnovnih akademskih studija) ministra N. Stefanovića, mora snositi i “student“ i rektor Megatrenda.

Goran ali ne SNS bot

Čekaj bre. Jel mi govorimo o Megatrendu ili o ozbiljnom univerzitetu? Pa svuda u svetu bi nakon dokumentarca Mega diplomac vrh istog bio uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa prodavali i nostrifikovali ili samo nostrifikovali fals diplome nepostojecih fakulteta. Mica je izjavio da je Nesa polagao diferencijalnim ispite. Ali u rešenju o nostrifikaciji nema nikakvog dokaza ili navoda da je on polagao kakve diferencijalnim ispite. Naprotiv priložena je diploma i nastavni plan i onda je ta diploma dvogodišnje poslovne škole izjednačen sa četvoro godišnjom diplomom. Mica sam priznao krivicno delo, kako svoje, tako i Ministra koji zna da ima falsifikat ali ga upotrebljava u pravnom prometu npr. pri zaposlenju kao ministar.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Zahtevi građana, organizacija i javnih ličnosti #DaSeVidiN1 ne jenjavaju 18:33 h

18:33 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Telekom tvrdi da je "jasno ograničeno ko je mogao da gleda sadržaj United Medie" 18:07 h

18:07 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Ministarstvo pozvalo na pooštrenu kontrolu splavova 17:29 h

17:29 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Država ne može da bude vlasnik kanala a Ćulibrk kaže - Telekom vlasnik po zakonu 17:29 h

17:29 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Beskompromisna borba protiv fašističke ideologije je obaveza savremenog društva 16:52 h

16:52 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Beogradski maraton ove godine posvećen solidarnosti sa osobama sa invaliditetom 15:59 h

15:59 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Slobodan Trkulja, Lana Vasiljević, Marko i Nevena Živić gosti Tri tačke 15:37 h

15:37 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Na molebanu za SPC u Crnoj Gori više hiljada ljudi iz Zemuna i Novog Beograda 13:56 h

13:56 h  |  Vesti

loader