Slučaj plantaže Jovanjica – da li su inspektori proveravali šta to buja u Pazovi

Vesti 28. nov 201919:45 > 20:08
MUP

Nakon što su mediji, posle velike zaplene nekoliko tona marihuane na plantaži organske hrane u Staroj Pazovi, podsetili da su te plastenike obilazili ministar Aleksandar Vulin, član predsedništva SNS-a Zoran Babić i član gradskog veća u Beogradu Dragomir Petronijević, opozicija sada optužuje da se sa uhapšenim vlasnikom plantaže Predragom Koluvijom u toku hapšenja čuo politički i porodnični vrh oko predsednika Vučića.

Ne priča se samo o tome ko je sve iz državnog, gradskog i stranačkog vrha Srpske napredne stranke sa vlasnikom kompanije „Jovanjica“ Predragom Koluvijom obilazio plantažu zdrave hrane. Sad je tema i sa kim se uhapšeni Koluvija čuo, pre nego što je policija upala u njegove plastenike u Staroj Pazovi i umesto salate, otkrila tone marihuane.

„S kim je kontaktirao, kada je kontaktirao iz vrha države i da to budu dokazi u istrazi. I šta je uloga Andreja Vučića u čitavom ovom poslu. I zašto je baš njega Koluvija zvao kada je bilo hapšenje. Imam informacije iz policije, to je već utvrđeno da je Koluvija prvi poziv tokom hapšenja bio upravo upućen Andreju Vučiću“, rekao je Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

Ubrzo pošto su ove optužbe iznete, na policijskoj vežbi u Smederevu, sreli su se predsednik Vučić i ministar policije.

POVEZANE VESTI:

„Samo sekund, da nas ostavite nasamo“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posle kraćih konsultacija, pred novinare je izašao ministar Stefanović, kog opozicija, takođe, optužuje da je kontaktirao sa uhapšenim Koluvijom, osumnjičenim da je šef kriminalne grupe, koja je uzgajala i prodavala drogu.

„Čuo sam tamo da pominju kako smo navodno ja ili brat predsednika Vučića umešani u ovo ili da imamo kontakt s tim ljudima. To je apsolutno bolesna izmišljotina. Svako ko pokaže da smo ikad imali bilo kakav kontakt s tim ljudima, evo spremni smo da idemo odmah. Ali naravno da je to apsolutna laž i oni se upleću u klupko svojih laži“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

A u šta li se uplelo Ministarstvo poljoprivrede, kada je u aprilu dozvolilo da se u plastenicima Jovanjice uzgaja industrijska konoplja?

Insajder navodi da je imao uvid u to rešenje. Dok ostali mediji prenose da im je u Tužilaštvu za organizovani kriminal rečeno da se sa uzgojem marihuane na tom gazdinstvu počelo još u januaru. Da li su ikada poljoprivredni inspektori proveravali kome daju dozvolu, a i šta buja u Staroj Pazovi?

U ministarstvu navode da na ta pitanja ne mogu da odgovore sve dok traje istraga o zapleni gotovo 650 kilograma marihuane spremne za prodaju i još skoro četiri tone te opojne droge u sirovom stanju, upravo u plastenicima firme Jovanjica.