Pašalić: Građani stiču poverenje u instituciju Zaštitnika

Pašalić: Građani stiču poverenje u instituciju Zaštitnika

Pašalić: Građani stiču poverenje u instituciju Zaštitnika Izvor: N1

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da, od kada je on preuzeo dužnost ombudsmana, broj pritužbi "nije bitno porastao", ali je važno što se ljudi obraćaju Zaštitniku, a najvažnije je "da građani stiču poverenje".

"Građani dobro znaju da institucija ombudsmana nije jedina koja im može pomoći, ali ono što je meni naročito drago je da se oni i kada ne znaju svoja prava obrate nama, da im koliko toliko objasnimo ono što drugi nije hteo", rekao je Pašalić u intervjuu za FoNet.

Objasnio je da, kada kaže "koliko-toliko", misli na to da kancelarija ombudsmana "s nestrpljenjem iščekuje novi zakon o zaštitniku građana, koji će nam dati šira ovlašćenja, ali i više posla, sa postojećim kapacitetima".

"Mi se posla ne bojimo, a zakon će omogućiti građanima da brže rešavaju probleme. Zato je institucija ombudsmana i uvela hitnu službu, kako bi mogla da reaguje momentalno kada se problem pojavi, bez obzira da li je on prijavljen ili mi za njega saznajemo iz medija", dodao je Pašalić.

Uvođenje lokalnih ombudsmana važan pomak

On smatra važnim i što pomoću novog zakon mogu da budu uvedeni lokalni zaštitnici građana, jer su u lokalnim sredinama "najčešće lokalni problemi".

On je ocenio da su mu se stanovnici juga Srbije "retko obraćali, jer nisu bili upoznati sa svojim pravima i mogućnosti".

Pašalić je istovremeno ocenio da je rad kancelarije ombudsmana u Bujanovcu "izuzetno dobar".

"To je mesto gde mi imamo jedan deo svoje kancelarije, i naše kolege predano rade, i u svakodnevnoj komunikaciji nam javljaju koji su problemi koji se tamo javljaju", objasnio je Pašalić.

Najveći broj obraćanja građana zbog imovinsko-pravnih problema

Njegov je utisak da građane najčešće muče imovinsko-pravni problemi, koji se javljaju "kao osnov za sve druge probleme koji se nalaze pred zaštitnikom građana".

"Deo toga možemo da rešimo mi, a deo sudovi", naglasio je Pašalić.

Zaštitnik građana je sugerisao da sudovi moraju ulagati "više napora" kako bi građani brže ostvarili "svoja prava kroz sudske presude".

"Ako je najveći deo obraćanja građana sudu u Strazburu iz razloga što postupci dugo traju, što se ne poštuju presude, to ukazuje na to da tom delu našeg društva mora da se pokloni naročita pažnja", naglasio je Pašalić.

Na pitanje kakva su iskustva ombudsmana kada su u pitanju manjine na jugu Srbije i koliko mu se često obraćaju Albanci, Romi i Bugari sa tog područja, Pašalić je odgovorio da se "oni obraćaju srazmerno broju koji imaju".

Ta problematika je, kako kaže, "vezana za probleme koje imaju nacionalne manjine", pre svega u vezi sa školstvom, upotrebom jezika i pisma, kao i upisa u matične knjige.

Novinari trpe razne vrste pritisaka

Na pitanje šta bi inicijativa o zajedničkoj platformi za zaštitu novinara konkretno trebalo da znači, Pašalić je rekao da se "stalna radna grupa bavi pitanjima napada na novinare, kada oni prelaze u domen prekršaja i krivičnih dela".

"To je samo jedan manji deo onoga što možemo nazvati pritiskom na poslenike u medijima, diskreditacija i ono što ih najviše vređa, to je njihovo izdvajanje iz grupe na konferencijama za štampu, kroz obraćanje funkcionera u okviru nekih zajedničkih konferencija", ukazao je Pašalić.

On je ocenio kako je "ekonomski status novinara vrlo važna stavka o kojoj se ne govori", što takođe "indirektno može činiti jedan vid pritiska na ovu struku".

"Smatrali smo da bi jedna zajednička platforma doprinela da se svi problem na jednom mestu evidentiraju", objasnio je Pašalić.

Na pitanje kakvo je njegovo iskustvo sa zvaničnim organima, kada su u pitanju pritužbe građana i rešenja koja donosi ombudsman, Pašalić je odgovorio: "kako koji".

"Negde imamo zaista dobru saradnju i postupa se po našim preporukama, a negde ne. Onda se mora vršiti pritisak da postupe po preporuci, jer oni moraju da shvate da naša preporuka nije želja da nekoga, da se kolokvijalno izrazim, 'prozovemo', već se mora izvršiti obaveza koju ti organi imaju prema građanima", rekao je Pašalić.

POVEZANE VESTI

Komentari (29)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

stanko simic

Ombudsmana pod hitno skinuti sa budžeta i kao državni organ ukinuti. Posao i nadležnosti koje ima paralelno već delotvornije obavljaju drugi državni organi i mnogobrojne nevladine organizacije gde mu je mesto ako se iskreno zalaže za ljudska prava. Ostavka ODMAH !

Naravno!!!.

Aaahahahabuuuaaahahahahaa!!!!!...DOOOOBAAAAAR!!!!...ne chuh skoro bolji i smeshniji!...😎😄😆

Ljilja

Botovi DA ,imaju poverenje u vas , a ostali....mrka kapa.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Majka uzbunjivača iz "Krušika": Moj sin izneo istinu o poslovanju fabrike 17:51 h

17:51 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Gošće N1: Beogradska tvrđava na listi Uneska dovela bi više turista od gondole 17:47 h

17:47 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Pošta Srbije: Netačni napisi o angažovanju estradnih ličnosti u preduzeću 17:37 h

17:37 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Hitnoj pomoći u Trsteniku javilo se 39 mališana sa bolovima u stomaku 17:32 h

17:32 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Tači zakazao konstitutivnu sednicu Skupštine Kosova za 24. decembar 17:05 h

17:05 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Srbina u Bratislavi 16:40 h

16:40 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Ataše američke ambasade: Beogradu više puta preneta zabrinutost zbog Tešića 16:32 h

16:32 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Obradović: Petak je "Dan D" za ulogu Evropske unije u Srbiji 15:58 h

15:58 h  |  Vesti

loader