Jovanović: Odakle Simonoviću podaci iz prijave koju smo dostavili pravobraniocu?

Jovanović: Odakle Simonoviću podaci iz prijave koju smo dostavili pravobraniocu?

Novinar Žig portala Milan Jovanović kaže da se sve radi kako bi se odugovlačilo suđenje u slučaju paljenja njegove kuće. S druge strane, navodi da im je stigla 16. prijava od advokatskog tima Dragoljuba Simonovića, bivšeg predsednika opštine Grocka. Jovanović pita odakle Simonoviću podaci iz prijave koju su dostavili opštinskom pravobraniocu, izražavajući uverenje da mu ih je on preneo.

Prošlo je 11 meseci otkad je novinaru Milanu Jovanoviću iz Grocke zapaljena kuća. Za to se sudi nekadašnjem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, ali suđenje nije odmaklo dalje od početka. Jednom je izbegao suđenje, jednom se nisu pojavili advokati. Istovremeno Simonović je čak tužio novinare portala Žig Info zbog tekstova o, kako navode, njegovim mahinacijama dok je bio na čelu opštine. Jovanović dodaje da je sada i 16. prijava stigla na adresu urednika tog portala Željka Matorčevića.

Zanimljivo je da je advokatski tim počeo da šalje te prijave nakon paljenja moje kuće, do tada nikad nismo dobili nijednu prijavu, rekao je Jovanović u Danu uživo. Simonović zna da je sve to što smo pisali i radili tačno, kaže Jovanović, dodajući da je to pritisak na medije, i da im je cilj da ugase Žig info. Jovanović smatra da svaka od tih prijava mora da padne jer, kako tvrdi, nema osnova.

"E sada, pitamo se kako je Dragoljub Simonović došao do podataka koje smo mi dostavili opštinskom javnom pravobraniocu, Odeljenju za organizovani kriminal, tužilaštvu, ministarki pravde, gospodinu Vučiću... Ono što smo otkrili, ima oko 30 tačaka za koje smo posedovali sve materijalne dokaze. Nažalost, u ovom požaru neki materijalni dokazi su izgoreli, ali neki su i ostali... I mi smo se pitali, odakle Dragoljubu Simonoviću ti podaci iz prijave koju smo dostavili".

Jovanović kaže da imaju izveštaj Ministarstva pravde da je kompletan predmet prebačen sa Drugog osnovnog tužilaštva na Više  tužilaštvo, navodeći da imaju i obaveštenje tog tužilaštva da je postupak u toku i da Odeljenje za organizovani kriminal radi punim tempom, da tužilaštvo radi i da se vodi istraga.

Onda smo došli do saznanja, kaže Jovanović, da je bivši opštinski javni pravobranilac, "ono što smo mi njoj dostavili, i što je bila dužna da procesuira, da dostavi nadležnim institucijama, ona je to odnela Dragoljubu Simonoviću i dala mu na ruke. Ona je omogućila Dragoljubu Simonoviću da ukloni materijalne dokaze".

Na pitanje da li veruje u pravdu i da li veruje da će onaj ko je kriv za paljenje njegove kuće i odgovarati, kaže da ako ne bude bilo odgovornih - da bi to bio šamar srpskom pravosuđu.

"Svi okrivljeni, osim Simonovića, potpisali su svoju krivicu. I svi terete Dragoljuba Simonovića kao nalogodavca... On je pušten da se brani sa slobode, ja sad ne znam koliko će novac Dragoljuba Simonovića uticati na svedoke da slučajno ne promene izjave i koliko će sud u sve to poverovati. A oni su svi dali izjave ispred svojih advokata, ispred zamenika javnog tužioca, potpisali su izjave priznanja, a sudu je ostalo samo da sasluša i da donese presudu", kaže Jovanović.

Kaže da je problem što se radi sve kako bi postupak što duže trajao.

"Prvo put nije došao Simonović, drugoi Marinković, treći Npovaković, četvrti put nisu došli advokati i to ide u nedogled. Sada mamo suđenje 12.12. tačno godinu dana od paljenja moje kuće".

Jovanović navodi da ima policijsku zaštitu bez koje se nikuda ne kreće, dodajući da trenutno ne prima pretnje, ali da ih, kako ističe, očekuje jer je Simonoviću jak duševni bol nanet. "Pa verovatno čovek pati jer nije uspo da me zapali sa sve kućom".

Jovanović kaže da ne zna kako N1 izdržava svoje pritiske. "Ja mislim da će ispred N1 da dodaju DN1, državni neprijatelj broj 1. Oni se tako ponašaju, jer vi niste pod njihovom kontrolu, i budite ponosni što niste... Vaš Dnevnik u 19 nema ko ne gleda", rekao je Jovanović i dodao je da čuje komentare građana. Ocenio je da će i N1 i svi nezavisni mediji da trpe sve više i više pritiske kako se izbori približavaju.

Jovanović kaže da se i dalje bavi istraživanjem, navodeći da ima dokumenta da je jedan od članova porodice Simonović upisan na fakultet 2015, a diploma izdata 22.6.2016. "On je sada funkcioneru u EPS-u u Grockoj... Svi su nekakvi industrijski menadžeri, čak i supruga Dragoljuba Simonovića, i ona je postala industrijski menadžer... I postala je savetnik Dragoljubu Simonoviću dok je bio na funkciji u Grockoj", tvrdi gost N1.

Jovanović je pokazao dokument za koji tvrdi da je odluka opštine Grocke o tome koliko će se izdvajati "za autobuse koji razvoze penzionere da bi aplaudirali Vučiću po mitinzima", a da je za ovu godinu takav dokument, tvrdi, Simonović potpisao dok je bio u pritvoru. Pričao je, govoreći o saznanjima do kojih je došao, i o putu u Italiju, na koji je Simonović poveo članove svoje porodice.

"Imamo nekoliko kilograma tog materijala, samo čekamo da nas tužilaštvo pozove da im sve dostavimo", zaključio je.

Detaljnije u videu.

POVEZANE VESTI

Komentari (8)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kiza

Ma kakva kuća Jovanoviću, ma jer si ti video kako pale knjigu Vesićevu? To je zločin,. (tvoj predsednik A. VUCIĆ)!

katica

Odakle? Srbija je jedina zemlja u Evropi gde nije pao Berlinski zid. Od svih zemalja realsocijalizma u Evropi samo kod nas nije bilo LUSTRACIJE (službi totalitarne države) zato danas i jesmo to što jesmo dno-dna! Za razliku od Kine i Rusije (koje mogu da teraju kakvu hoće politiku, jedna je mnogoljudna, a druga je super vojna sila) Srbija nije imala te kapacitete. "Osmi putnik" nas je oglodao do koske....

Nikola

Neka gospodin Jovanović razmisli kako ga zastupaju njegovi advokati. Optuženi može izostati sa ročišta uz vrlo jako opravdanje-lekarsko uverenje a ako više puta ne dođe sudija može dati nalog za privođenje. Advokati ne mogu izostati sa ročišta-tj. mogu ali moraju obezbediti zamenu a ako to ne urade sud ima pravo da ih novčano kazni ali naravno to treba da traže Jovanovićevi advokati i da traže da Simonovićevi advokati opravdaju nedolazak na ročište.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

NIVA Building: Projekat u Gogoljevoj potpuno legalan, tu nikada nije ni bio park 12:49 h

12:49 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Akademska zajednica apeluje da građanima bude vraćena mogućnost gledanja N1 12:46 h

12:46 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Bez imena ulice i broja u Srbiji tri miliona ljudi 12:05 h

12:05 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

SVM: Direktor Opšte bolnice u Subotici pisao mađarski ćirilicom 12:02 h

12:02 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Koha: U Berlinu pregovori Beograda i Prištine o pokretanju železničke linije 11:18 h

11:18 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Čupić u neizgovorenom obraćanju: Na izbore idu političke neznalice i kalkulanti 11:11 h

11:11 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Medijska strategija dobra osnova, ali novinari sumnjaju u njeno sprovođenje 11:05 h

11:05 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Sve vidljivija podrška inicijativi #DaSeVidiN1 10:59 h

10:59 h  |  Vesti

loader