SBB fondacija u akciji čišćenja u Zrenjaninu

SBB fondacija u akciji čišćenja u Zrenjaninu

SBB fondacija u akciji čišćenja u Zrenjaninu Izvor: SBB fondacija

Nakon uspešno održane akcije čišćenja u Kikindi, društveno odgovorna kampanja SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ nastavila se u Zrenjaninu, gde je Eko tim SBB fondacije zajedno sa predstavnicima OŠ „Đura Jakšić“ i Crvenim krstom Zrenjanin očistio školsko dvorište OŠ „Đura Jakšić“ i ulice Cara Dušana i Manastirsku ulicu.

„SBB fondacija se godinama unazad aktivno bori za čistiju, zeleniju i zdraviju Srbiju, motivišući i inspirišući sugrađane da vode računa o malim, a ujedno velikim stvarima. Volja svih nas je da se đubre odlaže tamo gde mu je mesto kako bismo našu zemlju učinili lepšim i boljim mestom za život, a neposrednu okolinu dostojnu zdravijeg života. Na podršci u realizaciji današnje akcije zahvalio bih se predstavnicima OŠ „Đura Jakšić“ i Crvenom krstu Zrenjanin“. – izjavio je Aleksandar Pavlovič, SBB shop menadžer.  

„Na pravilan razvoj ekološke svesti kod mladih najviše utiču porodica i škola svojim stalnim, nenametljivim i usmeravajućim delovanjem. Nastavni planovi i programi su u našoj školi obogaćeni konkretnim sadržajima koji su u vezi sa ekologijom. Ekološka svest se razvija i u nižim i višim razredima, nikada nije previše rano za prve lekcije o ekologiji ako želite da decu naučite da budu „zeleni“ i brinu o svetu u kome žive i kao odrasle osobe, kao i da se kod dece podigne svest o okruženju i da se nauče kako da vole i štite svet koji ih okružuje. U okviru raznih sekcija učimo o tome kako smanjiti potrošnju i svesti je na optimalne potrebe, potpuno iskoristiti materijale i sirovine pre nego što ih odbacimo, recikliramo i na propisan način sklanjajmo komunalni i elektronski otpad, stalno učimo na dobrim primerima iz života i prakse. Ove godine smo se uključili u akciju SBB fondacije, najveće građanske akcije čišćenja otpada širom Srbije - Ne prljaj, nemaš izgovor. Time želimo da ukažemo svim građanima Zrenjanina na važnost i značaj odgovornog ponašanja prema životnoj sredini”. - izjavila je Jelena Bibin, nastavnica biologije u OŠ „Đura Jakšić.  

Sbb, Čišćenje Izvor: SBB fondacija

Crveni krst Zrenjanin kao jedna od najstarijih organizacija u gradu uvek se uključuje u sve akcije koje se organizuju u našem gradu. Samim tim na ovaj način učimo decu novim vrednostima i značaju ekologije, a ujedno brinemo o budućnosti naše planete, podvukao je Boris Vojinov, stručni saradnik Crvenog krsta.   Da podsetimo, akcija čišćenja svakog vikenda održavaće se u nekom drugom gradu. Sledeće nedelje selimo se u Kulu, gde ćemo očistiti još jednu od predviđenih lokacija.  

SBB fondacija je u periodu od četiri godine očistila 82 grada i odigrala predstavu „Ko to tamo prlja“ za 25.000 dece. Pored toga, proizvedeno je i podeljeno 40.000 eko kesa, donirano je 21 dečje igralište širom Srbije, a u 2018. godini pokrenut je projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! - IZAZOV!“ u kojem je do sada učestvovalo 52.328 dece iz 2522 odeljenja, odnosno 614 škola. U narednom periodu, fondacija će nastaviti da svojim aktivnostima širi svest o važnosti zaštite životne sredine, kako bismo našu zemlju učinili lepšim i boljim mestom za život.    

POVEZANE VESTI

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Melenci

A voda za piće?

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Ispred Crkve Svetog Marka skup podrške vernicima SPC u Crnoj Gori 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Haradinaj odlikovao Vilijama Vokera 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Rašković: U Smederevu zagađenje vidljivo golim okom, samo jedna stanica meri PM 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Protest ispred Skupštine Beograda, građani zahtevaju mere u borbi sa zagađenjem 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Pucnjava na Bežanijskoj kosi, muškarac ubijen u automobilu 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Agregat ponovo u funkciji, nema zadržavanja na naplatnim stanicama kod Niša 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

AMSS: Magla smanjuje vidljivost u većem delu Srbije 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Istraživanje: Više od polovine mladih za "jakog vođu", koga će "narod slediti" 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Vesti

loader