SBB fondacija u akciji čišćenja u Zrenjaninu

SBB fondacija u akciji čišćenja u Zrenjaninu

SBB fondacija u akciji čišćenja u Zrenjaninu Izvor: SBB fondacija

Nakon uspešno održane akcije čišćenja u Kikindi, društveno odgovorna kampanja SBB fondacije „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ nastavila se u Zrenjaninu, gde je Eko tim SBB fondacije zajedno sa predstavnicima OŠ „Đura Jakšić“ i Crvenim krstom Zrenjanin očistio školsko dvorište OŠ „Đura Jakšić“ i ulice Cara Dušana i Manastirsku ulicu.

„SBB fondacija se godinama unazad aktivno bori za čistiju, zeleniju i zdraviju Srbiju, motivišući i inspirišući sugrađane da vode računa o malim, a ujedno velikim stvarima. Volja svih nas je da se đubre odlaže tamo gde mu je mesto kako bismo našu zemlju učinili lepšim i boljim mestom za život, a neposrednu okolinu dostojnu zdravijeg života. Na podršci u realizaciji današnje akcije zahvalio bih se predstavnicima OŠ „Đura Jakšić“ i Crvenom krstu Zrenjanin“. – izjavio je Aleksandar Pavlovič, SBB shop menadžer.  

„Na pravilan razvoj ekološke svesti kod mladih najviše utiču porodica i škola svojim stalnim, nenametljivim i usmeravajućim delovanjem. Nastavni planovi i programi su u našoj školi obogaćeni konkretnim sadržajima koji su u vezi sa ekologijom. Ekološka svest se razvija i u nižim i višim razredima, nikada nije previše rano za prve lekcije o ekologiji ako želite da decu naučite da budu „zeleni“ i brinu o svetu u kome žive i kao odrasle osobe, kao i da se kod dece podigne svest o okruženju i da se nauče kako da vole i štite svet koji ih okružuje. U okviru raznih sekcija učimo o tome kako smanjiti potrošnju i svesti je na optimalne potrebe, potpuno iskoristiti materijale i sirovine pre nego što ih odbacimo, recikliramo i na propisan način sklanjajmo komunalni i elektronski otpad, stalno učimo na dobrim primerima iz života i prakse. Ove godine smo se uključili u akciju SBB fondacije, najveće građanske akcije čišćenja otpada širom Srbije - Ne prljaj, nemaš izgovor. Time želimo da ukažemo svim građanima Zrenjanina na važnost i značaj odgovornog ponašanja prema životnoj sredini”. - izjavila je Jelena Bibin, nastavnica biologije u OŠ „Đura Jakšić.  

Sbb, Čišćenje Izvor: SBB fondacija

Crveni krst Zrenjanin kao jedna od najstarijih organizacija u gradu uvek se uključuje u sve akcije koje se organizuju u našem gradu. Samim tim na ovaj način učimo decu novim vrednostima i značaju ekologije, a ujedno brinemo o budućnosti naše planete, podvukao je Boris Vojinov, stručni saradnik Crvenog krsta.   Da podsetimo, akcija čišćenja svakog vikenda održavaće se u nekom drugom gradu. Sledeće nedelje selimo se u Kulu, gde ćemo očistiti još jednu od predviđenih lokacija.  

SBB fondacija je u periodu od četiri godine očistila 82 grada i odigrala predstavu „Ko to tamo prlja“ za 25.000 dece. Pored toga, proizvedeno je i podeljeno 40.000 eko kesa, donirano je 21 dečje igralište širom Srbije, a u 2018. godini pokrenut je projekat „Ne prljaj. Nemaš izgovor! - IZAZOV!“ u kojem je do sada učestvovalo 52.328 dece iz 2522 odeljenja, odnosno 614 škola. U narednom periodu, fondacija će nastaviti da svojim aktivnostima širi svest o važnosti zaštite životne sredine, kako bismo našu zemlju učinili lepšim i boljim mestom za život.    

POVEZANE VESTI

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Melenci

A voda za piće?

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Nenadić i Gavrilović: Za deo javnosti korupcija je deo rešenja, a ne problema 11:24 h

11:24 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Bespravna seča šume uz administrativnu liniju Srbiju košta 2,5 milijarde dinara 11:20 h

11:20 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Agencija: Branko Stefanović nije zaposlen u GIM-u, nema sukoba interesa ministra 10:48 h

10:48 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Miloš Vučević podneo krivične prijave protiv braće Vučić zbog "Jovanjice" 10:44 h

10:44 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

CarGo: Našeg člana na aerodromu napao taksista i polomio mu retrovizor 10:23 h

10:23 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Jeremić: Sledeća godina presudna za vlast, opozicija da istraje u bojkotu 10:03 h

10:03 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Radnici Pošte nisu prihvatili ponudu rukovodstva, nastavlja se obustava rada 09:56 h

09:56 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Klačar: Rovovi između vlasti i opozicije duboki, nema teme oko koje se slažu 09:34 h

09:34 h  |  Vesti

loader