Vučić pripadnicima BIA: Razmenjujte iskustva ali radite uvek i samo za Srbiju

Vučić pripadnicima BIA: Razmenjujte iskustva ali radite uvek i samo za Srbiju

Vučić pripadnicima BIA: Razmenjujte iskustva ali radite uvek i samo za Srbiju Izvor: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija nalazi pred teškim političkim i bezbednosnim izazovima i da je zadatak pripadnika Bezbednosno-informativne agencije (BIA) da učine sve da sačuvaju mir u zemlji i regionu, nezavisnost države i nastave sa modernizacijom i ubrzanim opremanjem.

"Uprkos činjenici da smo u ekonomskom smislu teško zapamtili bolje godine... pred nama je izuzetno teška politička i bezbednosna situacija i brojni izazovi. Ne samo zbog regionalnih problema i odnosa sa Prištinom, vrlo složenih odnosa u regionu već i zbog činjenice, koja mora da bude predmet vaše pažnje, da su na našem terenu isprepleteni višeslojni interesi različitih aktera, svetskih i evropskih velikih i moćnih zemalja", rekao je Vučić na proslavi Dana BIA.

Vučić je pripadnicima BIA poručio da sarađuju sa svima ali da je njihova obaveza da u tim složenim uslovima snaže poziciju Srbije.

On je najavio nastavak jačanja ekonomije ali i oružanih snaga, ne zbog toga što Srbija planira da ratuje sa nekim, već zbog toga što želi da spreči da se više ikada ponovi bombardovanje 1999. godine.

"U svakom trenutku imajte u vidu činjenicu da treba da odbranite interese Srbije. Ništa tuđe nećemo. Hoćemo saradnju sa svima ali morate da budete čvrsti, hrabri i da vam Srbija bude ishodište i najvažniji cilj", rekao je Vučić i dodao da je prisustvo velikog broja predstavnika stranih službi na svečanosti dokaz velikog poštovanja koji BIA uživa.

Vučić je naveo da Srbija mora da razgovara i komunicira sa svima u svetu, jer je u savremenom svetu jedino tako moguće rešavati probleme.

"Naša služba mora da sarađuje sa svima ali u njoj nema mesta za one koji će da rade za druge službe. Razmenjujte iskustva ali radite uvek i samo za svoju Srbiju. To je uslov da sačuvamo nezavisnost, suverenost i vojnu neutralnost", rekao je Vučić i ponovio da je cilj broj jedan da se sačuva mir i stabilnost i obezbedi sigurnost za svu decu Srbije.

On je najavio da će biti uložen dodatni napor da se poveća standard pripadnicima BIA, kako bi oni mogli da izdržavaju svoje porodice, lišeni egzistencijalnih briga.

"Nastavićemo sa modernizacijom i ubrzanim opremanjem. Zahvalni smo svim prijateljima koji su nam u tome pomogli, i na istoku i na zapadu, ali od njih tražimo da poštuju nezavisnost Srbije i njen suverenitet", rekao je on.

Direktor BIA Bratislav Gašić rekao je da želi posebno da izdvoji "vizionarsku ulogu Vučića", koji je politikom mira i razvijanja dobrih odnosa sa međunarodnom zajednicom "trasirao put ka svakolikom prosperitetu".

On je rekao da nikome neće biti dozvoljeno da stane na put razvoju te službe, održavanju njenog ugleda i mesta koje joj pripada, a to je na samom vrhu bezbednosnog sektora Srbije.

"Ljudi su najveća prednost Srbije u odnosu na sve one koji žele da joj urgoze bezbednost", rekao je Gašić.

POVEZANE VESTI

Komentari (50)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bojan vrekić

Jedini cilj Srbije je poboljšati ugled i saradnju sa svetom, jedino tako možemo rešiti probleme i i svoju bezednost podići na viši nivo.

M

Za Srbiju, ne za vladajuću stranku...

geras

najupečatljiviji momenat sa proslave je onaj kada se najpošteniji našalio , sačekao nekoliko i pogledom prešao preko publike, a onda im onako sleđenima objasnio da se šalio. zaorio se spontan i iskren smeh prisutnih .

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Petković: Na Kosovu realizujemo projekte vredne više od 100 miliona evra 17:42 h

17:42 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Patrijarh 10 godina na čelu SPC: Činio sam sve da Crkvu vodim ispravnim putem 17:28 h

17:28 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Gradonačelnik najavio da će na teritoriji Bora biti zabranjena izgradnja MHE 16:16 h

16:16 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Omladina DS i dalje čeka odluku o raspuštanju, DS tvrdi - lažno se predstavljaju 16:13 h

16:13 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Novi dan: Da li je bojkot pod znakom pitanja? 16:12 h

16:12 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Otvoreno treće Jedinstveno upravno mesto u Srbiji, građanima lakše do papira 16:10 h

16:10 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Antić: Definisane prve mere za rešavanje problema zagađenja vazduha 16:04 h

16:04 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

NIN: Krušik zapadao u dugove, dok se imetak porodice Petković uvećavao 15:53 h

15:53 h  |  Vesti

loader