Prijava protiv osumnjičenog za prebijanje Matorčevića preuranjeno odbačena

Prijava protiv osumnjičenog za prebijanje Matorčevića preuranjeno odbačena

Prijava protiv osumnjičenog za prebijanje Matorčevića preuranjeno odbačena Izvor: N1

Više javno tužilaštvo usvojilo je prigovor advokata urednika portala Žig info Željka Matorčevića protiv rešenja Drugog osnovnog javnog tužilaštva kojim je odbačena krivična prijava protiv J. P. zbog sumnje da je u oktobru prošle godine naneo teške telesne povrede Matorčeviću, prenosi Cenzolovka.

Više javno tužilaštvo u obrazloženju, između ostalog, navodi da je nadležno tužilaštvo preuranjeno donelo odluku, kao i da nije ispitalo svedoke V. C. i D. P., zaposlenu u firmi SIEGER, u kojoj radi i J. P.

Oni bi mogli da pruže detaljnije podatke o kretanju J. P. na dan kada je pretučen Željko Matorčević, kao i da navedu tačno vreme napuštanja benzinske pumpe „Slap“ (na kojoj je J. P. radio) kod Bubanj potoka, 9. oktobra prošle godine, kada je Matorčević i prebijen, piše Cenzolovka.

Više javno tužilaštvo navodi da je "u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i preispitivanja pravilnosti odluke Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu sagledavanjem činjeničnog stanja i analizom postupanja konstatovano da je prigovor osnovan".

"Da bi se u konkretnom slučaju mogla doneti odluka po podnetoj krivičnoj prijavi, potrebno je u svojstvu svedoka ispitati predložene svedoke. Potrebno je da se svedok D. P. izjasni ko je navedenog dana bio u noćnoj smeni sa J. P., da li je ona takođe bila u noćnoj smeni u to vreme, kada je on tačno došao na posao i kada je sa posla otišao, te da li je tokom noćne smene napuštao posao, pa ako jeste, da li se i kada tačno vratio“, stoji u obrazloženju Višeg javnog tužilaštva.

Matorčević je u međuvremenu dobio i 15. tužbu od bivšeg predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i, kako je naveo, Simonoviću smeta to što se u tekstu spominje, odnosno što mu je dat epitet „Palikuća“.

Navodi se i da je potrebno da se svedokinja izjasni da li je videla da li je neko lice došlo po njega da ga vozi kući i ukoliko jeste, u koje vreme je to bilo. Traži se da se i drugi svedok V. C. izjasni da li je on dolazio po J. P., zašto, u koliko sati, da li su se kretali putem na mestu gde je napadnut Matorčević.

„Tek nakon pribavljanja navedenih dokaza, a nakon njihove analize zajedno sa drugim prikupljenim dokazima, postupajući zamenik tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu moći će da odluči da li će nastaviti krivično gonjenje protiv J. P. ili će rešenjem odbaciti krivičnu prijavu podnetu protiv tog lica“, obrazložili su u Višem javnom tužilaštvu. Protiv ovog rešenja nije dozvoljena žalba ni prigovor, što znači da je sada na potezu nadležno tužilaštvo.

Cenzolovka je 26. avgusta pisala o tome da je odbačena krivična prijava protiv J. P., koji se sumnjičio da je fizički napao urednika portala Žig info Željka Matorčevića i slomio mu jagodičnu kost. Matorčević je za Cenzolovku rekao da mu je postupak vođenja istrage od samog početka bio sumnjiv i da se na njemu počelo raditi tek posle paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

„Tek kada se javnost pobuni, a u ovom slučaju Amerika i Evropa, tek tada počinju navodno i institucije da deluju. Kako je moj slučaj lakši od paljenja kuće kolegi Jovanoviću, tako je i opalo interesovanje i tako je tužilac obavio posao – čisto da slučaj završi bezbolno“, kaže Matorčević za Cenzolovku.

POVEZANE VESTI

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Tači: Kosovo je spremno za mirovni sporazum sa Srbijom 11.11.2019.

11.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Poništavanje glasova iz Srbije loše po koaliciju Samoopredeljenja i DSK 11.11.2019.

11.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Vučić u trodnevnoj poseti Francuskoj 11.11.2019.

11.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Voz iskliznuo sa pruge kod Mladenovca, nema povređenih 11.11.2019.

11.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Srbija i ceo svet obeležili Dan primirja u Prvom svetskom ratu 11.11.2019.

11.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

"Mini Šengen" naišao na osudu Prištine, kažu - vodi u novu Jugoslaviju 11.11.2019.

11.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Stupar: Srpska desnica "prepisivački" projekat Vučića i BIA 11.11.2019.

11.11.2019.  |  Vesti

Vesti

Vesti

Četiri osobe uhapšene zbog malverzacija u Prvom partizanu 11.11.2019.

11.11.2019.  |  Vesti

loader